FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JOHN RAMSDEN O OSCARU NEMONU S MINISTROM KULTURE BIŠKUPIĆEM

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Britanski veleposlanik u HrvatskojJohn Ramsden predložio je u utorak u Zagrebu, tijekom nastupnogposjeta kod hrvatskog ministra kulture Bože Biškupića, da Hrvatska iVelika Britanija zajednički organiziraju izložbu hrvatskog kiparaOscara Nemona, priopćilo je Ministarstvo kulture.
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Britanski veleposlanik u Hrvatskoj John Ramsden predložio je u utorak u Zagrebu, tijekom nastupnog posjeta kod hrvatskog ministra kulture Bože Biškupića, da Hrvatska i Velika Britanija zajednički organiziraju izložbu hrvatskog kipara Oscara Nemona, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Nemon je rođeni Osječanin, a kiparstvo je studirao u Bruxellesu. Tijekom Drugog svjetskog rata odlazi u Englesku gdje se profilira kao portretist. Postao je poznat po portretima slavnih ličnosti poput Sigmunda Freuda, Winstona Churchilla, maršala Montgomeryja, kraljice Elizabeta i drugih, priopćeno je.

O njegovu ugledu u Engleskoj svjedoči i podatak da mu je upravo kraljica ustupila prostore za atelje u kojem je stvarao.

Jedno od djela Oscara Nemona, skulptura Winstona Churchilla koju je darovala snaha pokojnog autora, bit će na prigodnoj svečanosti predstavljeno javnosti u listopadu u prostorijama britanskog veleposlanstva u Zagrebu.

Dogovoreno je da će Ministarstvo kulture napraviti popis djela koja se nalaze u Hrvatskoj te razmotriti mogućnost realizacije izložbe iduće godine u Hrvatskoj, priopćeno je.

Britanski je veleposlanik s ministrom razmijenio stajališta oko suradnje dviju zemalja, te pokazao iznimno zanimanje za hrvatsku kulturnu scenu, priopćilo je Ministarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙