FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUPOVINE DOLARA PRED GREENSPANOVO IZVJEŠĆE O MONETARNOJ POLITICI

LONDON, 20. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara danas je blagoporastao prema euru, kako se ulagači na svjetskim deviznim tržištimapozicioniraju uoči govora predsjednika američke središnje banke FedAlana Greenspana pred američkim Kongresom.
LONDON, 20. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara danas je blago porastao prema euru, kako se ulagači na svjetskim deviznim tržištima pozicioniraju uoči govora predsjednika američke središnje banke Fed Alana Greenspana pred američkim Kongresom.

Tečaj dolara ojačao je do podneva svega 0,03 posto prema euru, koji stoji 1,2436 dolara.

Greenspan bi danas i sutra trebao podnijeti polugodišnje izvješće o monetarnoj politici Kongresu, a obzirom na nedavne znakove usporavanja američkog gospodarskog rasta većina ulagača očekuje da ponovi svoje obećanje da će biti strpljiv u podizanju kamatnih stopa.

"Greenspan će se u pogledu podizanja kamatnih stopa držati riječi 'umjereno', no neki ulagači smatraju da će on biti optimističan u pogledu gospodarstva. Na koncu, američko gospodarstvo teško da je u lošem stanju", kazao je valutni strateg pri Brown Brothers Harrimanu, Chris Gothard. "U posljednjih 10-tak dana dolar se poprilično prodavao, stoga sada tržište poduzima korekcije".

Tečaj eura dobio je kratkotrajan poticaj po objavi rasta ZEW indeksa gospodarske optimističnosti u Njemačkoj u srpnju, no ubrzo je nastavio kliziti.

S druge strane tečaj jena gotovo se i nije mijenjao u odnosu na dolar i euro. Tako dolar stoji 108,34, a euro 134,74 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙