FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA JADRANU INSPEKTORI OBAVILI 6.286 NADZORA

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Gospodarski inspektori su od 14.lipnja do 11. srpnja duž jadranske obale obavili ukupno 6.286 nadzoraturističko-poslovnih subjekata, a zbog utvrđenih nepravilnostipodnijeli su ukupno 944 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka,te donijeli 157 upravnih rješenja o zabrani rada, izvijestili su upetak iz Državnog inspektorata.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Gospodarski inspektori su od 14. lipnja do 11. srpnja duž jadranske obale obavili ukupno 6.286 nadzora turističko-poslovnih subjekata, a zbog utvrđenih nepravilnosti podnijeli su ukupno 944 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, te donijeli 157 upravnih rješenja o zabrani rada, izvijestili su u petak iz Državnog inspektorata.

Od ukupno obavljenih nadzora od Umaga do Cavtata 1.359 je obavljeno u djelatnosti ugostiteljstva i turizma, dok se 4.927 nadzora odnosilo na kontrolu kuća i stanova za odmor te privatni smještaj u domaćinstvima građana (sobe, apartmani, kuće za odmor i kampovi te kontrola boravišne pristojbe).

Od 944 podnesenih zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka 315 ih se odnosi na ugostiteljstvo i turizam, a 629 na domaćinstva građana.

Među upravnim rješenjima o zabrani rada 119 ih se odnosi na ugostiteljske i turističke objekte, a 38 na domaćinstvima zbog utvrđenog nelegalnog pružanja usluga smještaja.

Osim toga izdano je i 75 upravnih rješenja kojima je naređeno otklanjanje nepravilnosti.

Donesen je i jedan prekršajni nalog s naplaćenom novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna, dok je 139 kazni naplaćeno na mjestu izvršenja prekršaja u ukupnom iznosu od 174,75 tisuća kuna.

Osim 235 gospodarskih inspektora u pojačane nadzore u turističkoj i ugostiteljskoj djelatnosti uključeni su i inspektori rada, koji su u navedenom razdoblju proveli 56 nadzora iz područja radno-pravnih odnosa i zaštite na radu. Oni su utvrdili 85 raznih povreda propisa i poduzeli propisane mjere.

Iz Državnog inspektorata dodaju i da su inspekcijski nadzori do početka glavne turističke sezone obuhvatili i luke nautičkog turizma, a nadziralo se i uređenje prometnica, kao i ugostiteljske objekte i radnje u blizini graničnih prijelaza, trajektnih luka i pristaništa. Dio nadzora odnosio se i na putničke agencije, "crni charter" (iznajmljivanje plovila) te turističke zastupnike, vodiči i druge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙