FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KERBALA: U EKSPLOZIJI AUTOMOBILA-BOMBE POGINULA 3 NAPADAČA

BAGDAD, 15. srpnja 2004. (Hina/dpa) - U eksploziji automobila-bombeu četvrtak su u svetom šijitskom gradu Kerbali u blizini glavnogstožera bugarskih vojnih snaga poginula trojica napadača-samoubojica utrenutku kada je iračka policija pokušala presresti i zaustavitinjihovo vozilo koje im se činilo sumnjivim, izvijestili su službeniizvori.
BAGDAD, 15. srpnja 2004. (Hina/dpa) - U eksploziji automobila-bombe u četvrtak su u svetom šijitskom gradu Kerbali u blizini glavnog stožera bugarskih vojnih snaga poginula trojica napadača-samoubojica u trenutku kada je iračka policija pokušala presresti i zaustaviti njihovo vozilo koje im se činilo sumnjivim, izvijestili su službeni izvori.

Eksplozija je oštetila nekoliko obližnjih kuća. Nakon detonacije na ulice Bagdada izašlo je oko 1.000 stanovnika grada prosvjedujući protiv terorizma i pozivajući na izricanje smrtne kazne Sadamu Huseinu.

Ovaj je napad posljednji u novome nizu napada koji su uslijedili nakon dvotjednog razdoblja relativnog mira koje je trajalo od predaje vlasti prijelaznoj iračkoj vladi.

U srijedu je iz zasjede, na cesti koja povezuje Mosul i Tikrit ubijen guverner sjeverozapadne iračke pokrajine Ninawah. Poginula su i dvojica njegovih tjelohranitelja. U Bagdadu je u srijedu u atentatu automobilom bombom ubijeno 11 osoba, a najmanje 40 ranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙