FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 14. srpnja

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 14. srpnja.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. srpnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor će u nastavku osme sjednice objedinjeno raspravljati o prijedlogu Zakona o sigurnosti prometa na cestama te izmjena Prekršajnog zakona. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama Vlada predlaže da alkohol, pa i najmanja količina, bude zabranjena za sve one koji sjedaju za upravljač - pokaže li alkotest da vozač ima do 0,5 promila alkohola u krvi bio bi kažnjen s 1.500 kuna i jednim negativnom bodom, od 0,5 do 1,5 promila plaćao bi 2.000 kuna i na tri bi mu mjeseca bila oduzeta vozačka uz tri boda, a za veću alkoholiziranost plaćao bi 3.000 kuna i dugotrajnije bi bio bez dozvole. (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, Velika vijećnica, 9,30 sati).

RIJEKA - Ministarstvo europskih integracija darovalo je riječkom Pomorskom fakultetu Internet kiosk kojeg će svečano otvoriti ministrica europskih integracija Kolinda Grabar - Kitarović. Ona će održati i predavanje o problematici europskih integracijskih procesa i položaju Hrvatske u tim procesima. (Pomorski fakultet, Studentska 2, 13 sati)

ZAGREB - Na zajedničkom Klubu zastupnika SDP-a i HSS-a o rebalansu proračuna govorit će predsjednik SDP-a Ivica Račan i predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana Centar, 11 sati).

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata javnih službi i još tri sindikata će na konferenciji za novinare objaviti sindikalni odgovor na ishod pregovora s Vladom RH u kontekstu rebalansa državnog proračuna, (OŠ Izidora Kršnjavog, Kršnjavoga 2, preko puta hotela Opera, 11 sati).

OSIJEK - Posljednji ispraćaj i pokop hrvatskog branitelja Stanka Sesara čiji su posmrtni ostaci ekshumirani u Tordincima, a identificirani DNA metodom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu bit će na centralnom groblju u Osijeku, (16 sati).

SPLIT - Jubilarno, 50. Splitsko ljeto, koje će svečano otvoriti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, započinje premijerom opere "Norma" Vicenza Bellinija u režiji Petra Selema i pod ravnanjem Mire Belamarića. Splitsko ljeto trajat će od 14. srpnja do 14. kolovoza, a pod geslom "Suvremenost je naša tradicija" bit će upriličeno 50 raznih izvedbi na 10 lokacija, (Peristil, 21 sat).

Uoči otvorenja, ministar kulture Božo Biškupić će predsjedati svečanom sjednicom Festivalskog vijeća, (HNK Split, Plavi salon, 18 sati) te potom zajedno s ravnateljem splitskog HNK Milanom Štrljićem i ostalima održati konferenciju za novinare.

SPLIT - Predstavljanje knjige Ante Tomića "Klasa optimist" bit će u knjižari "Miroslav Krleža", (Kraj Svete Marije 1, 20 sati).

ZAGREB - Arheološki muzej u Zagrebu upriličuje otvorenje samostalne izložbe unikatnog kiparenog nakita "Crveno, bijelo, plavo" Ree Boschi Gogolja i izložbu "Na tragovima vremena" iz arheološke zbirke Mateja Pavletića, (Trg N. Š. Zrinskog 19, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal-Lazarić

poslijepodne: Vesna Krbot-Nejašmić

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xbdj yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙