FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KASIMDŽANOV SVJETSKI PRVAK

TRIPOLI, 13. srpnja 2004. (Hina) - Mladi uzbekistanski velemajstorRustam Kasimdžanov novi je svjetski prvak. U finalnom dvoboju je nakondoigravanja ubrzanim tempom pobijedio Britanca Michaela Adamsa s4,5:3,5.
TRIPOLI, 13. srpnja 2004. (Hina) - Mladi uzbekistanski velemajstor Rustam Kasimdžanov novi je svjetski prvak. U finalnom dvoboju je nakon doigravanja ubrzanim tempom pobijedio Britanca Michaela Adamsa s 4,5:3,5.

Odluka o pobjednika pala je u prvoj partiji doigravanja, u igri na 25 minuta po igraču za cijelu partiju uz dodatak od 10 sekundi poslije svakog odigranog poteza. Adams je u otvaranju postigao jasnu prednost i osvojio kvalitetu, ali nije pronašao pravi način za realizaciju prednosti. Kasimdžanov je uspio vratiti materijal i u dalekoj završnici iskoristiti nepreciznu obranu suparnika.

Pobjeda mladog Uzbekistanca je posve zaslužena jer je u tijeku prvenstva eliminirao četiri prva nositelja – Bugarina Veselina Topalova, Britanca Michaela Adamsa, Rusa Aleksandra Griščuka i Ukrajinca Vasilija Ivančuka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙