FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POPLAVE U JUŽNOJ AZIJI - 130 MRTVIH I KAOS U INDIJI, BANGLADEŠU I NEPALU

GUWAHATI, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Godišnje poplave unijele sukaos i pustoš u južnoj Aziji, odnijele oko 130 života i pogodilemilijune osoba u Indiji, Bangladešu i Nepalu od početka monsuna,objavili su u ponedjeljak dužnosnici.
GUWAHATI, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Godišnje poplave unijele su kaos i pustoš u južnoj Aziji, odnijele oko 130 života i pogodile milijune osoba u Indiji, Bangladešu i Nepalu od početka monsuna, objavili su u ponedjeljak dužnosnici.

Prema podacima o kišnim padalinama koje su zahvatile sjeveroistok Indije bilo je 99 mrtvih. U susjednom Bangladešu milijun i pol osoba blokirano je zbog porasta razine vode zbog čega je smrtno stradalo već osam osoba. Nepal je pak zabilježio 23 mrtvih proteklog vikenda.

Tri osobe utopile su se u nedelju u Asamu, što je u toj državi na sjeveroistoku Indije povećalo ukupan broj mrtvih na 64.

Ostali poginuli zabilježeni su u pokrajinama istočni Bihar i zapadni Bengal, a zbog poplava je raseljeno tri milijuna ljudi.

Ceste koje povezuju sjeveroistok Indije s ostatkom zemlje i dalje su odsiječene u ponedjeljak, drugi dan za redom, dok poplave otežavaju i željeznički promet.

Vojska je morala koristiti brodove i helikoptere radi spašavanja osoba blokiranih u Asamu.

U poplavama zbog monsunskih kiša prošle je godine u Indiji smrtno stradalo tisuću osoba.

Meteorološka prognoza predviđa da će i druge zone biti poplavljene tijekom sljedećih dana, prenijela je službena agencija BSS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙