FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 9. srpnja

ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 9. srpnja.
ZAGREB, 8. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 9. srpnja.

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskoga sabora. Sjednica će započeti raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o državnim službenicima i namještenicima koji bi, između ostaloga, trebao pojednostaviti postupak prijama u državnu službu. Predloženi zakonski tekst predviđa ukidanje obveze pribavljanja suglasnosti Ministarstva financija i nadležnoga upravnog tijela koje, po važećim propisima, mora potvrditi da u trenutku primanja u službu novoga službenika nema neraspoređenih službenika koji bi mogli popuniti to radno mjesto. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Velika vijećnica).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader susrest će se s predsjednikom Hrvatske obrtničke komore Stjepanom Šafranom, predsjednikom Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore Tončijem Božanićem i predstavnikom toga ceha za Istarsku županiju Željkom Majdanićem. (13 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

- Izjave za novinare predviđene su nakon sastanka, a snimatelji i fotografi mogu snimiti početak sastanka.

PLOČE - Radni sastanak predsjednika Republike Stjepana Mesića s članovima Poglavarstva grada Ploča. (11 sati, Poglavarstvo grada Ploča, Trg kralja Tomislava 23).

- Nakon toga sastanka, predsjednik Mesić obići će Luku Ploče gdje će razgovarati i s članovima Uprave Luke Ploče. (11,45 sati).

- Izjave za medije predviđene su u 14,05 sati na mjestu ukrcaja predsjednika Mesića na motornu jahtu "Jadranka".

- Jahtom "Jadranka" predsjednik Mesić doputovat će u Velu Luku gdje će posjetiti Zavod za medicinsku rehabilitaciju "Kalos" i razgovarati s predstavnicima općine Vela Luka i zaposlenicima Zavoda.

ZAGREB - Zajednička konferencija za novinare Klubova zastupnika LIBRE i HNS/PGS (Hrvatska narodna stranka i Primorsko-goranski savez) i zastupnika Liberalne stranke (LS). Tema konferencije je - prijedlog zaključaka o položaju i perspektivama razvoja lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Sudjelovat će potpredsjednik kluba zastupnika LIBRE Vilim Herman, predsjednik Kluba zastupnika HNS-PGS-a Dragutin Lesar, te u ime zastupnika LS-a Ivo Banac (10 sati, dvorana "Klub zastupnika", Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Radni sastanak Savjeta za populacijsku politiku pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor (12 sati, zgrada Vlade Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

DUBROVNIK - Glavna konferencija za novinare uoči početka 55. Dubrovačkih ljetnih igara. (18,30 sati, Festivalska palača).

- Konferencija će se održati nakon svečane sjednice Festivalskoga vijeća Dubrovačkih ljetnih igara. Svečanom sjednicom na kojoj će se razmotriti opsežan program ovogodišnjih 55. Dubrovačkih ljetnih igara predsjedat će ministar kulture Božo Biškupić, a nakon 14 godina bit će ponovno održana u obnovljenoj Festivalskoj palači koja je stradala u vrijeme srpske agresije na Hrvatsku.

SELIŠTE DREŽIČKO/POKRAJ NACIONALNOGA PARKA "PLITVIČKA JEZERA" - Uručenje čeka AMCHAM-a (Humanitarni projekt za razminiranje Hrvatske) u iznosu od 63.600 američkih dolara Hrvatskom centru za razminiranje (CROMAC) za razminiranje polja CRO-062 - Selište Drežičko pokraj Nacionalnoga parka "Plitvička jezera". Tim povodom održat će se i konferencija za novinare. Organizatori projekta su američki i kanadski veleposlanici u Hrvatskoj Ralph Frank i Dennis A. Snider, predsjednik Američke trgovačke komore u Hrvatskoj Wade Chanell i izvršna direktorica te komore Stanka Andraković te predsjednik Uprave Diners Cluba International Željko Kraljević. (10 sati, kod minskog polja iza Koranskoga mosta).

- Mjesto sastanka za izaslanstvo i novinare je na parkiralištu motela "Grabovac" u 9,45 sati.

ZAGREB - Ispraćaj karavane dragovoljaca Domovinskog rata, članova udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski. Karavana kreće iz Vukovara preko Zagreba, Knina, Splita do Dubrovnika i Prevlake, a pod motom "U znak sjećanja na dečke kojima se žurilo". Ispraćaju će nazočiti potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (14 sati, ispred udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski, Trg hrvatskih velikana 2).

ZAGREB - Konferencija za novinstvo predsjednika Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Ranka Pelicarića povodom izmjena i dopuna Tarife o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika. Nove, višestruko povećane odvjetničke tarife koje je prošloga mjeseca usvojio HOK stupile su na snagu 5. srpnja objavom u Narodnim novinama. Odluka o izmjenama i dopunama Tarife o nagradi i naknadi troškova za rad, kojima se primjerice cijena odvjetničke satnice povisuje s 40 na 500 kuna, izazvala je osudu javnosti, posebice umirovljenika i sindikata. Tako su sindikati i nevladine udruge predložili da se HOK-u oduzme pravo na samostalno određivanje cijena usluga koje omogućuje Zakon o odvjetništvu te da se odvjetničke tarife urede zakonom kao u nekim zapadnoeuropskim zemljama. (10,30 sati, prostorije HOK-a, Koturaška 53/II).

ZAGREB - Čitanje presude u slučaju "Tisak" (12,30 sati, Općinski sud, Ulica grada Vukovara 84).

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo, Klub novinara, nakladnička kuća "Sveučilišna knjižara" i International Center for Education of Journalists (ICEJ) priređuju predstavljanje knjige "Utjecaj vlasništva na nezavisnost i pluralizam medija". Knjigu će predstaviti novinar i stručnjak za medije Ante Gavranović (10 sati, prostorije Press kluba Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙