FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRDEŠIĆ: HRVATSKA DOSEGNULA DEMOKRATSKU ZRELOST

WASHINGTON,8. srpnja(Hina) - Hrvatski veleposlanik u SjedinjenimDržavama Ivan Grdešić predstavio je u srijedu na skupu u Washingtonurazvoj demokracije u Hrvatskoj i ocijenio da je zemlja za kratkovrijeme od stjecanja neovisnosti dosegnula demokratsku zrelost.
WASHINGTON,8. srpnja(Hina) - Hrvatski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Ivan Grdešić predstavio je u srijedu na skupu u Washingtonu razvoj demokracije u Hrvatskoj i ocijenio da je zemlja za kratko vrijeme od stjecanja neovisnosti dosegnula demokratsku zrelost.

Grdešić je nastupio kao jedan od govornika na skupu posvećenom izborima i razvitku demokracije, koji je u prostorima američkog Kongresa priredila neprofitna američka organizacija Association on Third World Affairs.

On je rekao kako je Hrvatska u proteklih trinaest godina dosegnula demokratsku zrelost i da su svi dosadašnji izbori osnažili demokratske institucije zemlje, posebice istaknuvši sve veću zrelost političkih stranaka, birača i izabranih nositelja vlasti kao i razvijenu svijest među građanima o mogućnostima promjene vlasti.

Tu moć da mijenjaju vlast građani su u Hrvatskoj koristili za jačanje demokracije, naglasio je hrvatski veleposlanik.

Association on Third World Affairs se, pored zemalja klasičnog Trećeg svijeta, bavi i tranzicijskim zemljama središnje i istočne Europe. Skup je bio prigoda da se američka specijalistička publika dodatno informira o stanju u Hrvatskoj.

U izjavi za novinare nakon skupa Grdešić je ocijenio da je Hrvatska demokratski zrela za pristup Europskoj uniji ocijenivši da po svim elementima provedbe prošlih i pretprošlih izbora "Hrvatska sigurno ne zaostaje za 10 država koje su upravo ušle u EU".

Bio je to posljednji Grdešićev javni nastup u SAD-u u svojstvu hrvatskog veleposlanika. On se 14. srpnja, nakon tri i pol godine koje je proveo u Washingtonu vraća u Zagreb, gdje će nastaviti predavati na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙