FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 8. srpnja

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 8. srpnja.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 8. srpnja.

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskoga sabora. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, Velika vijećnica).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj će se utvrditi izmjene u ovogodišnjem Državnom proračunu i uputiti ih na usvajanje Hrvatskome saboru. Vlada će saboru uputiti i prijedlog novoga zakona o sigurnosti u prometu te utvrditi izmjene u Kaznenome zakonu kojima bi se u nacionalno zakonodavstvo uvela zapovjedna odgovornost za vojne i civilne osobe koje bi se za propust sprječavanja kaznenih djela svojih podređenih mogli kazniti s jednom do osam godina zatvora. Predlaže se da kazneno djelo postane i protupravna gradnja koju bi se kažnjavalo novčano ili kaznom zatvora do tri godine. (16 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) na kojoj će o temi - "Zašto SDP-ove socijalne inicijative ne prolaze" govoriti saborske zastupnice SDP-a Milanka Opačić, Gordana Sobol i Ingrid Antičević Marinović. (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Centar).

RIJEKA - Skupština Primorsko-goranske županije na kojoj će, među ostalim, biti izvješće o stanju u Kliničkom bolničkom centru Rijeka s posebnim osvrtom na stanje u Odjelu za kardiokirurgiju koje će podnijeti Upravno vijeće i ravnateljstvo te bolnice. (10 sati Konferencijska dvorana Transadria, Riva Boduli 1).

SPLIT - Konferencija za novinare u Zapovjedništvu Hrvatske ratne mornarice (HRM) na kojoj će biti riječi o razlozima trodnevnoga posjeta načelnika Uprave za naoružanje Ministarstva obrane Republike Francuske generala Nicolasa De Chezellesa Zapovjedništvu HRM-a te o mogućoj suradnji. Gosti će obići i brod RTOP 12 s kojim će isploviti u vožnju splitskim arhipelagom. Tijekom boravka u Splitu general De Chezalles posjetit će splitsku tvrtku Pomorski centar za elektroniku i Brodogradilište specijalnih objekata u sastavu Brodosplita. (8,30. Zapovjedništvo HRM-a, Ratna luka Lora).

SPLIT - Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju koji je dio projekta reforme lokalne uprave koji provodi USAID. Memorandum će potpisati američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank i splitski gradonačelnik Miroslav Buličić. Projekt je "težak" 19 milijuna dolara, a podrazumijeva tehničku pomoć koja će omogućiti lokalnoj upravi bolje zadovoljavanje potreba stanovništva. Uz Split u taj je projekt uključeno ukupno 565 jedinica lokalne uprave. U prvoj, najkompliciranijoj fazi projekta, bit će uloženo 6,2 milijuna dolara. (11 sati, Gradsko poglavarstvo, zgrada Banovine).

MEDOV DOLAC/SPLIT - Početak 11. književno-kulturne manifestacije "Raosovi dani" i obilježavanje 17. godišnjice smrti Ivana Raosa okupljanjem pred njegovom rodnom kućom u Medovu Docu. (9 sati).

Na dan smrti toga velikana hrvatske književnosti bit će dodijeljene i ovogodišnje nagrade "Ivan Raos" za najbolji monodramski tekst. (12 sati, ispred Raosove rodne kuće).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti program ovogodišnjega Festivala svjetskoga kazališta Zagreb. (12 sati, atrij Gradskoga dramskog kazališta Gavella).

ZAGREB - Konferencija za novinstvo u povodu senzacionalnoga otkrića tragova dinosaura na otoku Hvaru do kojega je došla ekipa kanadskih i hrvatskih paleontologa . O otkriću će, uz power point prezentaciju, govoriti član istraživačkoga tima paleontolog Jakov Radovčić. (10,30 sati, mala dvorana "Novinarskog doma", Perkovčeva 2).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Fotografski omanut - Židovi fotografi" autorice Marije Tonković.

Dežurni urednici:

prijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙