FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: DUGI NIZ VRHUNSKIH SPORTAŠA IZ HRVATSKE

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Finalist Wimbledona Mario Ančić samoje posljednji u dugom nizu sportaša iz Hrvatske, male balkanskerepublike, koji su ostvarili uspjeh na svjetskoj pozornici, primjećujese u članku AFP-a o hrvatskom športu koji prenosi Channel News Asia.
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Finalist Wimbledona Mario Ančić samo je posljednji u dugom nizu sportaša iz Hrvatske, male balkanske republike, koji su ostvarili uspjeh na svjetskoj pozornici, primjećuje se u članku AFP-a o hrvatskom športu koji prenosi Channel News Asia.

"Od proglašenja neovisnosti od Jugoslavije 1992., Hrvatska je proizvela nekoliko vrhunskih talenata unatoč toga što ima samo 4,5 milijuna stanovnika", navodi se u članku i primjećuje kako su se uspjesi u individualnim sportovima dramatično povećali od uspostave neovisnosti.

Za Hrvatsku bi bio dovoljan uspjeh da je proizvela teniske zvijezde poput Gorana Ivaniševića, Ive Majoli, Ive Karlovića i Karoline Šprem, no hrvatski nogometaši osvojili su treće mjesto na Svjetskom nogometno prvenstvu, Hrvatska ima svjetske prvake u rukometu, skijaše poput Janice Kosteliće i njenog brata Ivice, košarkaše Tonija Kukoča i pokojnog Dražena Petrovića, nabraja AFP i dodaje kako Hrvatska nema čak ni sustav za razvoj mladih talenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙