FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Izložba video radova Harrela Fletchera

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Izložba video radova američkogumjetnika mlađe generacije Harrela Fletchera otvorena je večeras ustudiju Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u okviru eksperimentalnoistraživačkog programa "Pilot 04".
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Izložba video radova američkog umjetnika mlađe generacije Harrela Fletchera otvorena je večeras u studiju Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) u okviru eksperimentalno istraživačkog programa "Pilot 04".

Autor je predstavio presjek svoje video produkcije, čija je osnovna ideja, kako je rekao, otkrivanje sitnih, svakodnevnih i samo naizgled beznačajnih detalja iz naše okoline, a nastali su u posljednje tri godine.

Jedan dio video projekcija u MSU može se pratiti na pet monitora, a drugi dio izložbe predstavljaju video projekcije na tri zida.

Projekcije na monitorima donose različite lokalne udruge snimljene dok obavljaju svoje uobičajene djelatnosti, zatim ljude snimljene na benzinskoj postaji (prolaznici, korisnici ili djelatnici postaje) koji čitaju pojedine dijelove knjige Jamesa Joycea "Uliks".

Tu je i projekcija koja govori o Davidu Jarveyu, osobi zainteresiranoj za seriju "Star Trek", te projekcije snimljene u domu umirovljenika gdje umirovljenici čitaju pojedine djelove knjige "Uliks", te projekcija koja prati ispovijesti pojedinaca o tome kako su zadobili svoje ožiljke.

Na zidu posjetitelji mogu pratiti projekcije o odbljescima sunca na automobilima New Yorka, zatim video snimke djece u kolicima i projekciju u kojoj lokalni stanovnik pronalazi pojedine odbačene predmete na pločniku.

Harrel Fletcher američki je umjetnik koji se već cijelo desetljeće individualno ili u suradnji s drugim umjetnicima bavi različitim socijalno angažiranim, interdisciplinarnim projektima. Bavi se i pisanjem, te iternetom, bio je povremeni predavač na mnogobrojnim umjetničkim akademijama. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u SAD-u i Europi, a dobitnik je i većeg broja stipendija i nagrada.

Koordinatorica projekta Željka Himbele podsjetila je kako je program "Pilot 04" koncipiran vrlo dinamično jer se sva događanja odvijaju u tjednom ili dnevnom ritmu (tjedno su izložbe, a dnevno prezentacije, projekcije i predavanja). Riječ je o međunarodnom projektu sa domaćim i stranim umjetnicima, a budući je pokrenut ove godine dobio je i naziv "Pilot 04".

Izložba se može pogledati do 11. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙