FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WIMBLEDON - ŠARAPOVA SLAVILA

LONDON, 3. srpnja (Hina/Reuters) - Ruskinja Maria Šarapova pobjednicaje trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona.
LONDON, 3. srpnja (Hina/Reuters) - Ruskinja Maria Šarapova pobjednica je trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone, Wimbledona.

Mlada Ruskinja u finalnom je dvoboju pobijedila prvu nositeljicu Amerikanku Serenu Williams 6:1, 6:4. Šarapova je tako postala prva Ruskinja koja je slavila u All England Clubu, te druga Ruskinja koje je osvojila neki Grand Slam turnir. Prije nje to je uspjelo Anastasiji Miškini prije mjesec dana u Roland Garrosu. Šarapova je i druga najmlađa pobjednica jednog od četiri najveća turnira u Open eri. Do trijumfa na londonskoj travi došla je sa 17 godina, dok je Švicarka Martina Higis 1997. godine slavila sa 16 godina.

"Još uvijek ne vjerujem. Presretna sam, o ovom trenutku sam sanjala cijeli život," kazala je Ruskinja, koja je posve dominirala u meču i u svom prvom velikom finalu došla do pobjede nakon 73 minute.

Za Serenu Williams, koja je slavila na posljednja dva Wimbledona, bio je to prvi poraz u All England Clubu u posljednje tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙