FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK SAMPAIO ŽELI U MIRU RADITI NA RJEŠAVANJU POLITIČKE KRIZE

LISABON, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Portugalski predsjednik JorgeSampaio izjavio je u četvrtak da želi dobro razmisliti prije negodonese odluku o mogućem raspuštanju parlamenta, pošto je premijer JoseManuel Durao Barroso imenovan na dužnost predsjednika Europskekomisije.
LISABON, 1. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Portugalski predsjednik Jorge Sampaio izjavio je u četvrtak da želi dobro razmisliti prije nego donese odluku o mogućem raspuštanju parlamenta, pošto je premijer Jose Manuel Durao Barroso imenovan na dužnost predsjednika Europske komisije.

"Ne žuri mi se", kazao je predsjednik u četvrtak, sučeljen s odlukom hoće li dati riječ biračima i organizirati prijevremene izbore, ili će za predsjednika vlade imenovati kandidata kojeg će predložiti najveća stranka na vlasti, Socijaldemokratska stranka (PDS, desni centar).

Socijalistički je predsjednik istaknuo da je riječ o "jednoj od najvažnijih i svakako o najtežoj odluci" u njegova dva uzastopna mandata na dužnosti predsjednika države.

Dodao je da će do subote razgovarati s nekim osobama i bivšim dužnosnicima iz raznih stranaka, prije nego se u srijedu počne konzultirati sa strankama zastupljenim u parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙