FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NALOG ICTY-JA: NORAC SE U HAAGU IZJAŠNJAVA O KRIVNJI 8. SRPNJA

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski general Mirko Norac 8. srpnjau Haagu će se izjasniti pred Haškim sudom (ICTY) o tome osjeća li sekrivim za zločine počinjene u akciji Medački džep, objavio je učetvrtak Haški sud.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski general Mirko Norac 8. srpnja u Haagu će se izjasniti pred Haškim sudom (ICTY) o tome osjeća li se krivim za zločine počinjene u akciji Medački džep, objavio je u četvrtak Haški sud.

Generala Norca Haški je sud u svibnju ove godine optužio za zločine počinjene 1993. u Medačkom džepu, a prošlog tjedna predsjednik Haškog suda predmet "Norac" dodijelio je istom sudskom vijeću zaduženom za generala Rahima Ademija, protiv kojega je optužnica za zločine u Medačkom džepu podignuta u 2001. godini.

To bi sudsko vijeće, koje vodi kineski sudac Liu Daqun, trebalo odlučiti i o zahtjevu haškog tužiteljstva za objedinjavanjem optužnica protiv Norca i Ademija, a potom i o prijedlogu glavne haške tužiteljice o prebacivanju objedinjenog predmeta na suđenje hrvatskom pravosuđu.

U odluci sudskog vijeća o datumu Norčeva izjašnjavanja o krivnji od Hrvatske se traži da osigura da se optuženi general prebaci 8. srpnja u Nizozemsku i preda nizozemskim vlastima.

Norac je trenutačno u riječkom pritvoru nakon što je pravomoćno osuđen za zločine počinjene nad civilima uglavnom srpske nacionalnosti na gospićkom području 1991. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙