FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 1. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 1. srpnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

CIUDAD DE MEXICO - Nećakinja poznate meksičke slikarice Fride Kahlo u srpnju će objaviti knjigu "Frida intimno" u kojoj namjerava iznijeti dosad nepoznate pojedinosti iz života svoje slavne tete. Isolda Pineida Kahlo, koja bi trebala objaviti knjigu na 50. godišnjicu Fridine smrti, kaže da će knjiga pokazati "kako je humana bila Frida, s gledišta djevojčice koja je odrasla kao njena nećakinja i nije na nju gledala kao na slavnu umjetnicu". Meskički dnevnik La Jornada napisao je da će se u knjizi naći i nove pojedinosti o njenoj smrti, aludirajući da je Fridi Kahlo njen suprug, slavni muralist Diego Rivera, možda pomogao da ode s ovoga svijeta jer je strašno patila. Frida Kahlo teško je ozlijeđena u sudaru 1925. godine i ostatak života osjećala je teške posljedice ozljeda.

BERLIN - Policajke u glavnom gradu Njemačke izborile su se za pravo da ne moraju nositi kape, koje su dio službene odore. Prema novoj uredbi, koja bi trebala stupiti na snagu u rujnu, pripadnicama temeljne i prometne policije bit će odobreno da na dužnosti ne moraju nositi kape. One su se tužile da je kape jako teško pričvrstiti na glavu a stvarale su im i probleme jer su im kvarile frizure. Nije jasno hoće li i policajci biti oslobođeni nošenja kapa ako i oni budu zabrinuti za svoju kosu.

PARIZ - David Bowie je prisiljen otkazati ostatak europske turneje zbog ukliještenog živca u ramenu. Problem se prvi put pojavio na koncertu u Pragu, 23. lipnja, kada je Bowie skratio koncert zbog sve jačih bolova u ramenu. Tri dana poslije poznati je pjevač nakon koncerta proveo cijelu noć u bolnici u njemačkom gradu Rotenburgu a zatim je otkazao nastupe u Beču, Salzburgu i na Roskilde festivalu u Danskoj. Bowie je na svojoj službenoj internet stranici (www.davidbowie.com) pojasnio da je "nevoljko prihvatio savjet liječnika" koji su ga upozorili da bi daljnji nastupi mogli samo dovesti do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

WASHINGTON - Dvojica astronauta u drugom su pokušaju uspješno obavili popravak na međunarodnoj svemirskoj postaji, objavila je NASA. Ruski i američki astronaut zamijenili su pokvarenu sklopku na jednom od četiri žiroskopa koji održavaju rotaciju postaje, stabilizirajući je tako tijekom leta. Za misiju u svemiru bilo je predviđeno šest sati ali astronauti su je završili za pet sati. Tijekom misije nosili su ruska svemirska odijela jer su američka bila neispravna. Prošli pokušaj nije uspio jer je nakon 14 minuta naglo pao pritisak kisika u jednom svemirskom odijelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙