FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: posjet Portugalu na teret domaćina, ne poreznih obveznika

ZAGREB,29. lipnja(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeksodbacio je danas tvrdnje dijela medija da je nedavni posjet saborskogizaslanstva Portugalu bio turistički i unaprijed planiran s jedinomsvrhom da si Šeks i nekolicina zastupnika osiguraju boravak naEuropskom nogometnom prvenstvu, navodeći da su sve troškove, pa ikarte za utakmicu, platili domaćini.
ZAGREB,29. lipnja(Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbacio je danas tvrdnje dijela medija da je nedavni posjet saborskog izaslanstva Portugalu bio turistički i unaprijed planiran s jedinom svrhom da si Šeks i nekolicina zastupnika osiguraju boravak na Europskom nogometnom prvenstvu, navodeći da su sve troškove, pa i karte za utakmicu, platili domaćini.

Jedini trošak, dodao je, bio je prijevoz.

Objasnio je da kad putuje predsjednik Sabora ili saborsko izaslanstvo, svi troškovi idu na trošak zemlje domaćina. Tako je bilo u Portugalu, Velikoj Britaniji, Irskoj, Belgiji, istaknuo je Šeks i naveo da ga nitko od novinara koji je pisao o putu u Portugal, nije nazvao kako bi provjerio 'i drugu stranu'.

Služeći se podebljom dokumentacijom, Šeks je naveo da je još 16. veljače dobio poziv predsjednika portugalskog parlamenta da službeno posjeti Potrugal.

Poziv je, kaže, prihvatio 26. travnja i predložio da se realizira 1. i 2. lipnja, no zbog obveza, portuglaski mu je kolega predložio da posjet bude 17. i 18. lipnja, što se i dogodilo.

Šeks je odlučno odbacio HSP-ove optužbe da zbog lobiranja za Družba Adriu ne uvrštava u dnevni red njihov prijedlog da Hrvatska istupi iz projekta Družba Adria.

Nisam ni u kakvoj funkciji lobija, naglasio je Šeks, poručujući kolegama iz HSP-a da prijedlozi koji dolaze u Sabor moraju imati dorađene elemente, primjerice, obrazloženje.

Na novinarsku opasku da je teško povjerovati u pravaške propuste, s obzirom da imaju ekspertni tim, Šeks je uzvratio 'očito su se prenormirali'.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙