FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: NIZOZEMSKA - LATVIJA 3:0 ŠIRA VERZIJA

BRAGA, 23. lipnja 2004. (Hina) - U susretu posljednjeg, 3. kola Dskupine EURA 2004 u Bragi su nogometaši Nizozemske pobijedili Latviju3:0 (2:0).
BRAGA, 23. lipnja 2004. (Hina) - U susretu posljednjeg, 3. kola D skupine EURA 2004 u Bragi su nogometaši Nizozemske pobijedili Latviju 3:0 (2:0).

Pred 25.000 gledatelja na stadionu Municipal sudio je Danac Nielsen.

Strijelci: 1:0 Ruud van Nistelrooy (27-11m), 2:0 Ruud van Nistelrooy (35), 3:0 Roy Makaay (84).

NIZOZEMSKA: Van der Sar, Stam, Cocu, F. De Boer, Reiziger, Seedorf,Davids (od 77. Sneijder), Van Bronckhorst, Van der Meyde (od 63. Overmars), Van Nistelrooy (od 70. Maakay), Robben.

LATVIJA: Kolinko, Isakovs, Zemlinskis, Stepanovs, Blagonadezdins,Bleidelis (od 83. Štolcers), Astafjevs, Lobanovs, Rubins, Verpakovskis (od 62. Pahars), Prohorenkovs (od 74. Laizans).

ŽUTI KARTON: Lobanovs (Lat).

Unatoč tome što su mislima bili na drugoj utakmici, Nizozemci su, daleko lakše od očekivanoga, svladali u Bragi Latviju sa 3:0 i zahvaljujući porazu Nijemaca ušli u četvrtfinale.

Za razliku od Nijemaca i Čeha, Nizozemci nisu imali problema sa latvijskim "bunkerom" jer se igralo cijelo vrijeme na baltičkoj polovici. Nizozemcima je pomogao i danski sudac koji je u 26. minuti pad Edgara Davidsa okarakterizirao kao kazneni udarac koji je sigurno izveo Ruud Van Nistelrooy.Napadač Manchester Uniteda je sedam minuta kasnije bio strijelac drugoga pogotka kod kojega su dodavači bili Davids i Giovanni Van Brockhorst, koji je glavom dodao do van Nistelrooya koji opet ne griješi.

Latvijci nisu u prvom dijelu izveli nijedan opasniji napad, a onda su prekod Rubinsa i Lobanovsa zaprijetili u prvoh pet minuta drugoga, a njihov vratar Kolinko je obranio udarce Andyja Van der Meydea, Michaela Reizigera i Seedorfa. U 84. minuti Robben je prošao nekoliko igrača, zavrnuo u sredinu do Roya Makaaya, čiji je udarac bio točan za konačnih 3:0.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙