FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: NJEMAČKA - ČEŠKA 1:2 ŠIRA VERZIJA

LISABON, 23. lipnja 2004. (Hina) - U susretu posljednjeg, 3.kola Dskupine EURA 2004 u Lisabonu su nogometaši Češke svladali Njemačku 2:1(1:1).
LISABON, 23. lipnja 2004. (Hina) - U susretu posljednjeg, 3.kola D skupine EURA 2004 u Lisabonu su nogometaši Češke svladali Njemačku 2:1 (1:1).

Pred 52.000 gledatelja na stadionu Alvalade sudio je Norvežanin Hauge.

Strijelci: 1:0 Michael Ballack (21), 1:1 Marek Heinz (30), 1:2 Milan Baroš (77).

NJEMAČKA: Kahn - Friedrich, Nowotny, Woerns - Frings (Podolski 46), Hamann (Klose 79), Lahm - Schneider, Ballack, Schweinsteiger (Jeremies 86) - Kuranyi

ČEŠKA: Blažek - Jiranek, Bolf, Rozehnal, Mares - Galašek (Huebschman 46) - Plasil (Poborsky 70), Tyce, Vachousek - Heinz, Lokvenc (Baroš 59)

ŽUTI KARTONI: Nowotny (38), Lahm (74), Woerns (83) kod Njemačke, a Tyce (48) kod Čeha

Njemački nogometaši eliminirani su sa EP-a nakon što su u odlučnoj utakmici izgubili od pobjednika skupine Češke (1:2), unatoč činjenici da je češki izbornik izostavio čak devet igrača iz prve postave. Uz, to Nijemci su čak i poveli prekrasnim pogotkom Ballacka u 21. minuti kada je prihvatio pas Schweinsteigera i loptu uputio pod samu gredu. No, umjesto da Nijemci "dotuku" drugu postavu Češke dogodilo se izjednačenje i to zahvaljujući sjajnom potezu Mareka Heinza, koji je iz slobodnog udarca iskosa prebacio živi-zid Nijemaca i Kahn tu loptu nije uspio stići.

U drugom poluvremenu su Nijemci krenuli svim silama po pobjedu, ali pritom nisu imali ni sreće, a niti spretnosti u njihovih napadača. Od niza prilika najveću je Lahm u 66. minuti, ali je pogodio vratnicu, a Schneider se potpuno sam pred Blažekom nije snašao. U 72. minuti mladi Pododlski je nevjerovatno promašio priliku sa svega tri metra, a minutu kasnije u igru je ušao Milan baroš, koji je iz solo-prodora u 77. minuti donio pobjedu Češkoj i izbacio Njemačku.

Njemački nogometaši ispadaju u prvom krugu već drugo prvenstvo zaredom, ali poraznija je činjenica da u tih šest dvoboja nisu nikoga pobijedili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙