FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: DANSKA - ŠVEDSKA 2-2 (ŠIRA VERZIJA)

PORTO, 22. lipnja (Hina) - Nogometaši Danske i Švedske u dvoboju 3.kola skupine C na EURU odigrali su na stadionu Bessa XXI u Portu 2-2(1-0).
PORTO, 22. lipnja (Hina) - Nogometaši Danske i Švedske u dvoboju 3. kola skupine C na EURU odigrali su na stadionu Bessa XXI u Portu 2-2 (1-0).

Strijelci: 1-0 Tomasson (28), 1-1 Larsson (47-11m), 2-1 Tomasson (66), 2-2 Jonson (89).

Pred 30.000 gledatelja sudio je Merk iz Njemačke.

Ovim rezultatom u četvrtfinale su se plasirali i Šveđani i Danci.

DANSKA: Sorensen; Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen (Bogelund, 46); Gravesen, Tomasson, D. Jensen (Poulsen, 66); Gronkjaer, Sand, Joergensen (Rommedahl, 57)

ŠVEDSKA: Isaksson; Nilsson, Mellberg, Jakobsson, Edman; Andersson (Allback, 81), Kallstrom (Wilhelmsson, 72), Jonson, Ljungberg; Ibrahimović, Larsson

Upravo najspominjaniji rezultat u najvi skandinavskog obračuna, 2-2, na kraju se i dogodio, te su obje reprezentacije sa sjevera Europe izborile nastup u četvrtfinalu EURA, dok će Italija ponovno, kao i prije dvoije godine na SP, kući ranije nego što je to planirala.

Nakon što utakmica završi rezultatom koji odgovara objema reprezentacijama, a ktomu je i dosta rijedak, neminovno se nameće pitanje je li dvoboj bio namješten. Pogotovo ukoliko se zna da je Švedska do izjednačujućeg pogotka stigla u 89. minuti nakon pogreške vratara. Iako je riječ o Skandinavcima, za koje je uvriježeno mišljenje kako u svaki dvoboj ulaze bez ikakvih kalkulacija, čini se da su Danci i Šveđani odigrali upravo takvu utakmicu s namjerom da završi 2-2.

Od samoga starta po jakoj kiši igralo se otvoreno, a inicijativu su na početku imali Danci kojima je prvi pogodak bio mnogo potrebniji. I on se dogodio u 28. minuti kada je Jon Dahl Tomasson lob udarcem s 20-ak metara svladao neopreznog švedskog vratara Isakssona.

Nakon otvarajućeg pogotka Danaca stigao je red na Šveđane da napadaju. U završnici prvoga poluvremena najbliži izjednačenju bio je kapetan Olof Mellberg, ali njegov udarc glavom pogodio je vratnicu. Ipak, izjednačenje je uslijedilo na samom startu drugoga poluvremena. Niti 30 sekundi nakon polaska s centra danski vratar Sorensen u svom je kaznenom prostoru srušio Henrika Larssona koji je sam precizno izveo udarac s bijele točke.

Kao u tenisu, loptica je prebačena na drugu stranu, te su opet danci bili angažiraniji, te u 66. stigli di toliko željenog drugog gola koji im je i u slučaju neodlučenog rezultata jamčio četvrtfinale. U gužvi nakon kornera lopta se sretno odbila Tomassonu koji je s 10-ak metara svladao Isakssona.

U nastavku utakmice Švedska je krenula i s tri napadača po izjednačenje, ali opasnije su bile prijetnje Danaca iz kontranapada. No, udarci Gronkjaera, Rommedahla, Sanda... iz izglednih pozicija "čudno" su zaobilazila švedski gol.

A u 89. minuti do tada sigurni Sorensen ispustio je jednu aizgled laganu loptu, prvi je do nje pored dva danska braniča stigao Matthias Jonson i postavio konačni rezultat koji je odgovarao objema momčadima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙