FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: ENGLEZI I HRVATI PREPLAVILI GRAD

LISABON,(Hina) - Nakon što su Portugalci proveli noć slaveći plasman učetvrtfinale Europskog prvenstva, danas su ulice Lisabona preplaviliengleski i hrvatski navijači, ali i brojni policajci.
LISABON,(Hina) - Nakon što su Portugalci proveli noć slaveći plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, danas su ulice Lisabona preplavili engleski i hrvatski navijači, ali i brojni policajci.

Uoči početka Europskog prvenstva ogled Engleske i Hrvatske proglašen je utakmicom najvišeg rizika. Policija je za utakmicu angažirala dodatne snage, pokrivena su sva važnija mjesta u gradu, a posebice trgovi u samom centru, te okolica stadiona Luz.

Trenutačno se u glavnom portugalskom gradu nalazi više od 50.000 Engleza, od kojih mnogi nemaju ulaznicu, što je najviše brinulo organizatore. Hrvatski nogometni savez (HNS) je prodao 8.150 ulaznica, dok je 500-tinjak hrvatskih navijača ulaznice kupilo preko interneta.

Atmosfera prije utakmice bila je sjajna, praktički bez većih incidenata. Navijači "Vatrenih" i "Gordog Albiona" zauzeli su središte grada i okolicu Luza. Od trga Comercio, do trga Figueras nije se moglo prolaziti od engleskih zastava i hrvatskih kockica. Mnogi su zajedno pjevali i uživali u pivi.

"Možda nas nema kao Engleza, no glasniji smo i bolji navijači," kazao je Hrvoje iz Zagreba, koji je kao i 3.000 hrvatskih navijača za svoju bazu izabrao Nazareu, prekrasno ljetovalište na Atlantiku.

"Plaža je super, no Atlantik je hladan kao led, no svi ćemo se okupati, ako izbacimo Engleze," dodao je njegov prijatelj Igor.

"Otočane" nije previše brinuo hrvatski optimizam. "Hrvatska je odlična momčad, no nema izgleda protiv Beckhama i Owena. Oni su igrači koji će vas slomiti," najavio je Patrick iz Liverpoola.

Atmosfera oko jednog od najvećih i najljepših stadiona na Starom kontinentu počela se usijavati nekoliko sati prije dvoboja, no i dalje je s obje strane sve bilo korektno. Mnogi su bezuspješno pokušali kupiti ulaznice, a njihove cijene na crnom tržištu skočile su i do 700 funta (oko 8400 kuna).

Očekuje se da će na stadionu Luz večeras biti oko 12.000 Hrvata i preko 40.000 Engleza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙