FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: WADA POHVALILA UEFU ZA TRETMAN "SLUČAJA OLIĆ"

MONTREAL, 21. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska anti-dopinškaagencija (WADA), krovno tijelo borbe protiv dopinga u sportu, izašlaje u ponedjeljak sa priopćenjem u kojem pohvaljuje Europski nogometnisavez (UEFA) zbog tretiranja doping-slučaja hrvatskog nogometaša IviceOlića na Europskom nogometnom prvenstvu u Portugalu.
MONTREAL, 21. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska anti-dopinška agencija (WADA), krovno tijelo borbe protiv dopinga u sportu, izašla je u ponedjeljak sa priopćenjem u kojem pohvaljuje Europski nogometni savez (UEFA) zbog tretiranja doping-slučaja hrvatskog nogometaša Ivice Olića na Europskom nogometnom prvenstvu u Portugalu.

Iz sjedišta WADE u kanadskom Montrealu, jedan od direktora WADE Olivier Niggli izrazio je zadovoljstvo kako je UEFA riješila slučaj Ivice Olića, kome je na doping-kontroli nađen nedopušteni sastojak "methylpresnisolon", a kasnije se ispostavilo da je nadležna služba Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zaboravila popuniti formular za prijavu lijeka, te je nogometaš oslobođen optužbi.

"Hrvatski nogometni savez je napravio pogrešku, a UEFA je to prepoznala kao administrativnu grešku za koju su Hrvati kažnjeni sa 6.600 eura, što je visoka kazna. Držim da se nije radilo o nikakvom pokušaju varanja ili prikrivanja, pa WADA neće poduzimati nikakve dodatne sankcije prema Oliću ili Hrvatskom nogometnom savezu", kazao je čelnik WADE.

Olićev pozitivni test ući će u povijest kao prvi nakon načelnog sporazuma WADE, Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), čija je UEFA članica, kojim FIFA kao vrhovno tijelo svjetskog nogometa prihvaća anti-doping kodeks WADE. FIFA još do početka Olimpijskih igara u Ateni mora započeti i sa stvarnom implementacijom sporazuma, jer riskira izbacivanje nogometa iz olimpijske obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙