FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: PORTUGAL - ŠPANJOLSKA 1:0 ŠIRA VERZIJA

LISABON, 20. lipnja 2004. (Hina) - U dvoboju 3. kola A skupine EURA2004 u Lisabonu su nogometaši Portugala svladali Španjolsku sa 1:0(0:0).
LISABON, 20. lipnja 2004. (Hina) - U dvoboju 3. kola A skupine EURA 2004 u Lisabonu su nogometaši Portugala svladali Španjolsku sa 1:0 (0:0).

Pred 52.000 gledatelja na stadionu Alvalade sudio je Šveđanin Frisk.

Strijelac: 1:0 Nuno Gomes (57)

PORTUGAL: Ricardo - Miguel, Andrade, Ricardo Carvalho, Nuno Valente - Costinha - Figo (Petit 78), Maniche, Deco, Cristiano Ronaldo (Fernando Couto 85) - Pauleta (Nuno Gomes 46)

ŠPANJOLSKA: Casillas - Puyol, I. Helguera, Juanito (Morientes 81), Raul Bravo - Joaquin (Luque 72), Xabi Alonso, Albelda (Baraja 66), Vicente - Raul - Fernando Torres

ŽUTI KARTONI: Albelda (8), Juanito (68), Puyol (74) za Španjolsku, a Pauleta (7) i Nuno Gomes (65) za Portugal.

Zlatnim pogotkom Nuna Gomesa u 57. minuti nogometaši Portugala ipak su, nakon 23 godine, pobijedili Španjolsku i plasirali se u četvrtfinale Europskog prvenstva. Portugalci su dobili "Bitku za Iberiju" iako je tradicija bila posve protiv njih - nisu dobili Španjolce u zadnjih osam utakmica, te ama baš nikad u službenim susretima.

No, domaćin prvenstva se spasio u "ratničkoj" utakmici koja je posve opravdala najave portugalskog izbornika Scolaria koji je kazao da će to biti "borba na život i smrt".

U prvom poluvremenu Španjolci su odolijevali portugalskim navalama, ohrabreni i rezultatom iz Fara gdje su Rusi vodili protiv Grka, a Portugalci su osim jalove nadmoći imali samo jednu veliku priliku koju je na isteku poluvremena propustio Ronaldo pucajući glavom preko vrata.

U drugom dijelu "pakao" - Scolari je pametno zamijenio neučinkovitog Pauletu Nunom Gomesom, a ovaj je opravdao povjerenje pogotkom u 57. minuti, kada je primio loptu na 20-tak metara i pucao pokraj uspavane španjolske obrane koja ga nije ozbiljno shvaćala. Lopta je pogodila sami desni kut Casillasovih vrata.

od tog trenutka kreću španjolski napadi - Torres je u 62. minuti potpuno sam na pet metara pogodio samo vratnicu, potom je u 76. Luque uputio neuspio lob, da bi u istom napadu Torres pogodio gredu.

To je i bio kraj španjolskih nada jer su nakraju mogli grdno stradati da je Costinha iskoristio barem jednu od dvije izrazite šanse u 70. i 88. minuti, da bi u 90. udarac Manichea sa same crte počistio Raul Bravo, a u 93. je Nuno Gomes sa dva metra pogodio samo Casillasa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙