FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U DIOKLECIJANOVIM PODRUMIMA OTVORENA IZLOŽBA "PUT DOMA"

SPLIT, 18. lipnja 2004. (Hina) - U Dioklecijanovim podrumima u Splituotvorena je u četvrtak navečer izložba "Put Doma", na kojoj suizloženi multimedijalni radovi najpoznatijih hrvatskih umjetnika natemu - otoci.
SPLIT, 18. lipnja 2004. (Hina) - U Dioklecijanovim podrumima u Splitu otvorena je u četvrtak navečer izložba "Put Doma", na kojoj su izloženi multimedijalni radovi najpoznatijih hrvatskih umjetnika na temu - otoci.

Izložba je ujedno početak inicijative za proglašenje jednog dana u godini Danom otoka, simboličnim danom posvećenim svim hrvatskim otocima koju pokreće splitska udruga za zaštitu okoliša Sunce i Art&Design Studio Profesionalci te Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Svoja multimedijalna djela u Podrumima do 25. lipnja izlažu filmski autori Ladislav Galeta, David Larcher i Dan Oki te autorica filma "Put doma" Duška Boban, zatim likovni umjetnici Dubravko Kuhta, Sandra Sterle, Dunja Sablić i Nikola Bajto te pomorac Kolja Marković.

Zamisao je inicijatora za proglašenje Dana otoka da to bude jedan od načina stjecanja političke i medijske pozornosti s otoka - kao dijela turističke ponude - na same otočane, njihove stanovnike i njihov život iza sjajnih kulisa turističkog izobilja, zabave, uživanja ...

Izložba "Put doma" - što je ujedno i naziv cijelokupnog projekta drugačijeg doživljaja i tumačenja otočne kulturne, povijesne i prirodne tradicije te njezina značaja za održavanje i razvitak zajednice u odgovornijem odnosu čovjeka i prirode - nakon Splita do kraja ove godine putovat će po većim hrvatskim gradovima, a završit će na otoku Visu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙