FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠPANJOLSKA - GRČKA 1-1 (ŠIRA VERZIJA)

PORTO, 16. lipnja (Hina) - Nogometaši Španjolske i Grčke u 2. koluskupine A Europskog prvenstva u Portu na stadionu Bessa XXI odigralisu 1-1 (1-0).
PORTO, 16. lipnja (Hina) - Nogometaši Španjolske i Grčke u 2. kolu skupine A Europskog prvenstva u Portu na stadionu Bessa XXI odigrali su 1-1 (1-0).

Strijelci: 1-0 Morientes (28), 1-1 Charisteas (66).

Pred 25.444 gledatelja sudio je Michel iz Slovačke.

GRČKA: Nikopolidis; Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fyssas (Venetidis, 86); Giannakopoulos (Nikolaidis, 49), Zagorakis, Karagounis (Tsartas, 53), Katsouranis; Vryzas, Charisteas

ŠPANJOLSKA: Casillas; Puyol, Marchena, Helguera, Raul Bravo; Etxeberria (Joaquin, 46), Albelda, Baraja, Vicente; Morientes (Valeron, 65), 7-Raul (Torres, 80).

I nakon druge utakmice na EURU Grčka je zadržala epitet najugodnijeg iznenađenja natjecanja, i protiv drugog favorita skupine A, Španjolske ostala je neporažena odigravši 1-1, te tako stigla nadomak prolaska u četvrtfinale gdje ju gotovo nitko nije vidio uči početka natjecanja. Za taj uspjeh potrebno im je još samo da ne izgube od poprilično razjedinjene reprezentacije Rusije.

Španjolci također imaju četiri boda nakon dvije utakmice, ali u posljednjem kolu očekuje ih vrlo teško iskušenje protiv domaćina Portugala, jer ta utakmica bi mogla biti odlučujuća za prolazak u četvrtfinale.

S mišlju da ih za četiri dana očekuje dvoboj s domaćinom, Španjolci su željeli osvojiti sva tri boda protiv Grka, te gotovo osigurati četvrtfinale već nakon dva kola. Tako su se i postavili napavši od samoga početka.

Bolja i aktivnija igra Španjolaca nagrađena je u 28. minuti kada je Raul oduzeo loptu grčkoj obrani, te potom sjajnim dodavanjem petom doveo Morientesa u veliku priliku koju ovaj nije propustio.

U drugom poluvremenu Španjolci su imali dvije velike prilike za povećanje vodstva, ali udarci glavom Raula i Helguere nisu ušli u mrežu. Raul je promašio vrata, a Helgueru je fantastičnim refleksom zaustavio grčki vratar Nikopolidis.

Kazna za promašaje uslijedila je u 66. minuti kada je Tsartas kroz sredinu obrane Španjolske dodao loptu Charisteasu, a ovaj ju je nakon odličnog primanja gurnuo Casillasu kroz noge za 1-1.

Do kraja dvoboja igrala se "viktorija" na grčki gol, ali španjolski napadači nisu uspjeli pronaći put do grčke mreže.

U večernjem terminu u ovoj skupini se sastaju Portugal i Rusija (Lisabon, 20.45 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙