FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za srijedu, 16. lipnja

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 16. lipnja.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 16. lipnja.

ZAGREB - Nastavak 7. sjednice Hrvatskoga sabora nakon desetodnevne stanke. Na dnevnome redu 7. sjednice još je 25 točaka, među kojima je i konačni prijedlog zakona o kamatama po kojemu bi se zatezne kamate obračunavale jednostavnim kamatnim računom i ne bi se pripisivale glavnici. Visinu stope zatezne kamate propisivala bi pak Vlada na prijedlog posebnoga stručnog tijela - odbora za utvrđivanje kamatnih stopa. Pred zastupnicima naći će se u drugome čitanju i konačni prijedlozi zakona o postupku primopredaje vlasti te o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti, (9,30 sati, Velika dvorana Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

PEĆANI/DRŽAVNA CESTA D-1 - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta pustit će u promet novoizgrađenu dionicu Debelo brdo, na državnoj cesti D-1 (Karlovac-Plitvice-Gračac-Split) koja je prije rekonstrukcije bila jedna od najlošijih dionica na državnoj cesti D-1 zbog čega su se za vrijeme jačega prometa stvarale kolone vozila. Okupljanje je predviđeno na odvojku za Buniće u Pećanima, (10 sati).

GOSPIĆ - Nakon svečanoga puštanja u promet novoizgrađene dionice Debelo brdo na državnoj cesti D-1, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta održat će radni sastanak s predstavnicima Ličko-senjske županije i Grada Gospića. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare, (13,15 sati, zgrada Ličko-senjske županije).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Hrvatskih šuma u povodu obilježavanja Dana Dunava, na kojoj će se izvijestiti o važnosti voda na dunavskom porječju kojemu pripada i 62 posto kopnenoga dijela teritorija Republike Hrvatske, (11 sati, zgrada Hrvatskih voda, Ulica grada Vukovara 220, dvorana 244/II.).

ZAGREB - Konferencija za novinstvo Demokratskoga centra (DC) na kojoj će predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt, potpredsjednik Đurica Mišin i međunarodni tajnik Radovan Fuchs govoriti o temama - dobivanje statusa kandidata Republike Hrvatske za Europsku uniju, vraćanju JMBG-a na osobne iskaznice te o kandidatu te stranke za predsjedničke izbore, (11 sati, prostorije DC-a, Ilica 48/I.).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Andske priče" skupine autora koju je uredila i prevela Željka Lovrinčević. To predstavljanje priređeno je i kao oproštaj od čileanskoga veleposlanika Jorgea Dupouya Greza koji je za vrijeme obnašanja dužnosti čileanskoga veleposlanika u Hrvatskoj dao veliki prinos poznavanju i promicanju čileanske i latinoameričke književnosti u Hrvatskoj, te je s posebnom pozornošću sudjelovao na svim kulturnim programima Hrvatske matice iseljenika, namijenjenim čileanskim građanima hrvatskoga podrijetla, (12 sati, predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Ksenija Kantoci/Frano Šimunović - Donacija", (19,30 sati, Moderna galerija, ulaz s Trga Josipa Jurja Strossmayera 12).

ZAGREB - Otvorenje izložbe slikara Nikole Koydla, (20 sati, Galerija Forum, Teslina 16).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙