FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: FRANCUSKA - ENGLESKA 2:1 - ŠIRA VERZIJA

LISABON, 13. lipnja 2004. (Hina) - U susretu 1. kola B skupineEuropskoga prvenstva u Lisabonu su nogometaši Francuske svladaliEnglesku sa 2:1 (0:1). Susret se igrao na stadionu Luz pred 65000gledatelja, a sudio je Nijemac Markus Merk.
LISABON, 13. lipnja 2004. (Hina) - U susretu 1. kola B skupine Europskoga prvenstva u Lisabonu su nogometaši Francuske svladali Englesku sa 2:1 (0:1). Susret se igrao na stadionu Luz pred 65000 gledatelja, a sudio je Nijemac Markus Merk.

Strijelci: 0:1 Frank Lampard (38), 1:1 Zinnedine Zidane (90), 2:1 Zinnedine Zidane (90+2 -11m)

U 73. minuti je Barthez obranio jedanaesterac Beckhamu.

FRANCUSKA: Barthez - Gallas, Thuram, Silvestre (Sagnol, 78), Lizarazu - Pires (Wiltord, 75), Vieira, Makelele, Zidane - Henry, Trezeguet

ENGLESKA: James - G. Neville, King, Campbell, A. Cole - Beckham, Lampard, Gerrard, Scholes (Hargreaves, 75)- Rooney (Heskey, 75), Owen (Vassel, 68)

ŽUTI KARTONI: Pires, Sylvestre (Fra), Scholes, Lampard, James (Eng)

Europski prvaci Francuzi pobijedili su u Lisabonu Englesku 2:1 (0:1) u jednoj od najdramatičnijih utakmica u povijesti Europskih prvenstava. Spasitelj Francuza bio je, po mnogima najbolji nogometaš svijeta, Zinnedine Zidane koji je pogocima u sudačkoj nadoknadi poraz preokrenuo u pobjedu.

Čitavih 90 minuta engleski nogometaši su igrali izvrsno, požrtvovno u obrani, sa puno trčanja i ideja, imali su i jedanaesterac koji je promašio Beckham u 73. minuti, da bi sve "prosuli" u zadnjim minutama.

U 38. minuti nakon slobodnog udarca Beckhama Lampard je u gužvi najbolje reagirao i glavom svladao Bartheza, a zanimljivo je da je to bio prvi primljeni pogodak Francuza nakon čak 1078 minuta.

Engleska je i u nastavku igrala trkački i taktički bolje, a priliku da se Francuzima zada "konačni udarac" propustio je kapetan Beckham u 73. minuta kada je Sylvestre srušio Rooneya i dosuđen je kazneni udarac. Barthez je "pročitao" udarac bivšem suigraču iz Manchester Uniteda, bacio se u pravu stranu i bravurozno obranio.

U zadnjoj minuti Heskey je neoprezno napravio prekršaj na dvadeset metara od vrata Jamesa, a Zidane je precizno izveo slobodni udarac, pogodivši sami desni kut. I dok su brojni Francuzi slavilui, izjednačujući pogodak kao da je izbio svaku volju iz engleskih nogometaša jer je samo minutu kasnije Gerard glupo pogriješio vraćajući loptu vrataru, potcijenivši Henryevu brzinu. Francuz je prvi stigao do lopte, James ga je srušio, a Zidane je kazneni udarac izveo maestralno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙