FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak 14. lipnja

ZAGREB, 13. lipnja 2004. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijihdogađaja za ponedjeljak, 14. lipnja.
ZAGREB, 13. lipnja 2004. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za ponedjeljak, 14. lipnja.

OPATIJA - Predsjednik Stjepan Mesić posjetit će Kastav i Opatiju, gdje će obići neke kulturne sadržaje te se sastati s predstavnicima primorsko-goranskoga Županijskog poglavarstva i Poglavarstva grada Kastva (Kastav, 11,50 sati). Predsjednik će biti na svečanoj sjednici opatijskoga Gradskog vijeća, a predviđeno je da će na njoj i govoriti (Opatija, hotel Kvarner, 17 sati). Prema programu posjeta, izjava za novinare predsjednika Mesića najavljena je za 18,15 sati.

ZAGREB - Okrugli stol o zapošljavanju Roma održat će se 14. i 15. lipnja u organizaciji Vladina Ureda za nacionalne manjine u suradnji s Vijećem Europe - Odjelom za Rome. Okrugli stol otvorit će potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (Hotel International, Miramarska 24, 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare SSSH s temom "SSSH: redefinirati ciljeve Svjetske banke u Hrvatskoj" (Zgrada SSSH, Radnički dom, Krešimirov trg 2, dvorana 427/IV, 10 sati).

RIJEKA - Zamjenici pučkog pravobranitelja Marta Vidaković Mukić i Željko Thuer od 14. do 18. lipnja borave u Primorsko-goranskoj županiji. Prvog dana predviđen je razgovor sa županom Zlatkom Komadinom (Adamićeva 10, 9 sati), a zatim s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obresnelom (Korzo 16, 11,15 sati). Nakon sastanka župan i gradonačelnik najavili su izjavu za novinare.

RIJEKA - Gradsko vijeće Rijeke održat će svečanu sjednicu u povodu Dana Sv. Vida, zaštitnika Rijeke, na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja grada (HNK Ivana pl. Zajca, 20 sati).

U povodu blagdana Svetoga Vida, u Rijeci će boraviti nadbiskup zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić. On će u pratnji nadbiskupa riječkog Ivana Devčića posjetiti gradonačelnika Vojka Obersnela i predsjednika Gradskog vijeća Željka Glavana (salon grada Rijeke, Korzo 16, 16 sati).

U sklopu proslave održat će se 12. znanstveni skup "Povijesno znakovlje Rijeke" na kojem će, među ostalima, sudjelovati nadbiskup i metropolit riječki Ivan Devčić, akademik Lujo Margetić, akademik Petar Strčić, dr. Darinko Munić i dr. Irvin Lukežić. Na skupu će se predstaviti povijesna istraživanja Rijeke i sjevernog Jadrana te istraživanja vezana uz povijest umjetnosti na tom području (riječka Gradska vijećnica, 9 sati).

ZAGREB - "Animafest" - 16. svjetski festival animiranog filma počinje u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog (u 9 sati). U KIC-u je u 16 sati na programu oskarovac i dobitnik zagrebačkoga Grand-prixa 2002. Michael Dudok de Wito, a u 20,30 sati počinje prvi natjecateljski program. Na svečanom otvorenju u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog ministar kulture Božo Biškupić uručit će nagradu Festivala za životno djelo Hayao Miyazakiju, a nagradu za izniman doprinos teoriji animacije Donaldu Craftonu (u 19 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu izložbe "Donacija Ksenije Kantoci i Frane Šimunovića". Kiparica Kantoci i slikar Šimunović darovali su Modernoj galeriji 74 djela iznimne vrijednosti (Moderna galerija, Hebrangova 1, 13 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Srednjovjekovne katredralne crkve krbavsko-modruške biskupije". Govorit će povjesničari dr. Milan Kruhek, dr. Ivo Maroević, dr. Franjo Emanuel Hoško i dr. Zorislav Horvat te gospićko-senjski biskup Mile Bogović (Zlatna dvorana Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙