FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠPANJOLSKA - RUSIJA 1-0 (ŠIRA VERZIJA)

FARO, 12. lipnja (Hina) - Nogometaši Španjolske u dvoboju 1. kolaskupine A EURA u Portugalu svladali su u Faru Rusiju sa 1-0 (0-0).
FARO, 12. lipnja (Hina) - Nogometaši Španjolske u dvoboju 1. kola skupine A EURA u Portugalu svladali su u Faru Rusiju sa 1-0 (0-0).

Stadion Algavre

Španjolska - Rusija 1-0 (0-0)

Strijelac: 1-0 Valeron (60).

Sudac: Meier (Švicarska).

Gledatelja: 28.000.

Španjolska: Casillas; Puyol, Marchena, Helguera, Raul Bravo; Etxeberria, Albelda, Baraja (Xabi Alonso, 59), Vicente; Morientes (Valeron, 59), Raul (Torres, 78).

Rusija: Ovčinikov; Jevsejev, Smertin, Šaronov, Senikov; Aldonin (Sičev, 68), Gusev (Radimov, 46), Aleničev, Mostovoj, Izmailov (Karjaka, 74); Bulikin.

Crveni karton: Šaronov (88).

Španjolci su dominirali većim dijelom utakmice, te su svoju nadmoć materijalizirali jednim pogotkom vrijednim tri boda. U prvih 20-ak minuta Rusi praktički nisu uspjeli prijeći na španjolsku polovicu dok su svoje suparnike mogli zaustavljati tek oštrim prekršajima. U tom razdoblju švicarski sudac Urs Meier pokazao je čak tri žuta kartona Rusima.

Prvu veliku priliku za Španjolsku propustio je Fernando Morientes u 36. minuti kada je njegov udarac glavom odlično obranio ruski vratar Sergej Ovčinikov. Samo minutu kasnije i Rusi su zaprijetili preko odličnog Dmitrija Aleničeva. Aleničev je sjajnom fintom iz igre izbacio čitavu obranu Španjolske, ali zaustavio ga je Iker Casillas.

U drugom dijelu Raul je u 52. minuti slabo pucao glavom nakon ubačaja Etxebarrije.

Ključan potez povukao je španjolski izbornik Inaki Saez u 59. minuti kada je uveo Juana Carlosa Valerona i Xabija Alonsa umjesto Morientesa i Baraje. Samo minutu kasnije Valeron je postigao pogodak.

Etxebarria je ponovno odlično povukao po desnoj strani, dodao Puyolu koji je ubacio prizemnu loptu u samo središte kaznenog prostora gdje je Valeron prihvatio loptu i smjestio ju u mrežu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙