FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI - MONTGOMERYU UPITAN ODLAZAK U ATENU

NEW YORK, 9. lipnja (Hina/Reuters) - Nastup svjetskog rekordera na 100metara Tima Montgomerya na Olimpijskim igrama u Ateni došao je podznak pitanja nakon što je američki atletičar dobio pismo u kojem gaAmerička antidopinška agencija (USADA) sumnjiči za uzimanjenedozvoljenih stimulansa.
NEW YORK, 9. lipnja (Hina/Reuters) - Nastup svjetskog rekordera na 100 metara Tima Montgomerya na Olimpijskim igrama u Ateni došao je pod znak pitanja nakon što je američki atletičar dobio pismo u kojem ga Američka antidopinška agencija (USADA) sumnjiči za uzimanje nedozvoljenih stimulansa.

Takvu obavijest, prema pisanju američke novinske agencije AP, dobili su i osvajač srebrne medalje na 400 metara na OI u Sydneyu Alvin Harrison, dvostruka olimpijska pobjednica u štafeti (400m) Christye Gaines, te dvoranska svjetska prvakinja na 200 metara, Michelle Collins.

"Tim nije učinio ništa nedozvoljeno. Svi njegovi dosadašnji dopinški testovi bili su negativni," kazala je Montgomeryjeva odvjetnica Christina Arguedas.

Američki atletičari sumnjiče se za uzimanje nedozvoljenih stimulansa na osnovi dokumentacije pronađene prilikom pretresa ureda tvrtke BALCO, koja se brinula za njihove medicinske preparate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙