FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PLATINI NA OTVARANJU STADIONA U ORAŠJU

ORAŠJE, 8. lipnja (Hina) - "Izuzetno sam zadovoljan što se danasnalazim u Orašju, koje je jako propatilo ovih zadnjih godina, ali nasreću to vrijeme je prošlo", kazao je u Orašju prilikom otvaranjasportsko-rekreativnog kompleksa "Goal, legenda francuskog nogometa,Michel Platini, dopredsjednik FIFA-inog odbora Goal za pomoćsiromašnim državama.
ORAŠJE, 8. lipnja (Hina) - "Izuzetno sam zadovoljan što se danas nalazim u Orašju, koje je jako propatilo ovih zadnjih godina, ali na sreću to vrijeme je prošlo", kazao je u Orašju prilikom otvaranja sportsko-rekreativnog kompleksa "Goal, legenda francuskog nogometa, Michel Platini, dopredsjednik FIFA-inog odbora Goal za pomoć siromašnim državama.

"Radimo na ovakvim projektima u 160 država svijeta. Tri projekta se grade u BiH i to u Orašju, Sarajevu i Banjoj Luci zbog posebnosti BiH. Projekti se realiziraju uz pomoć francuske vlade i FIFA-inog projekta Goal. Ovo radimo u svim zemljama kojima treba obnova. Ne dajemo ništa Francuskoj ni Njemačkoj, jer one imaju dovoljno. Nastojimo pomoći siromašnim zemljama svijeta", kazao je Platini.

Cijeli je projekt nastao zahvaljujući pravima televizija koja su prodana FIFI iz čijih su se sredstava izgradili tehničke centre. Radovi na projektu vrijednom 400.000 dolara koje je darivala FIFA, te općina Orašje, Posavska županija i Vlada Federacije BiH, kao i privatni poduzetnici i javna poduzeća s područja Posavske županije, koji su uložili dodatnih 2,5 milijuna eura, trajali su dvije zadnje godine, istaknuo je dopredsjednik nogometnog saveza BiH Iljo Dominiković. Kompleks se sastoji od dva nogometna igrališta i sportsko-poslovna zgrada, a jedan od terena je od umjetne trave.

Francuski veleposlanik u BiH je kazao na otvaranju kako je projekt počeo prije četiri godine kada je premijer Francuske, ministar za europska pitanja, kulturu i sport, predsjednik FIFE, čija je ideja bila da se počne ovakav projekt, potpisali su konvenciju. Cilj ove konvencije bio je promocija sporta, posebno nogometa u tri države: Madagaskar, Palestina i BiH. To su projekti suradnje, koji imaju za cilj promovirati nogomet i sport.

Otvaranju sportskog stadiona u Orašju bio je nazočan i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, član tehničke komisije FIFE Ivan Čurković, Eva Pasked, direktorica FIFA projekta "Goal" za Europu, Veleposlanici Republike Francuske i Hrvatske u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙