FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EGIPATSKI SE TERETNJAK NASUKAO U TJESNACU IZMEĐU ŠVEDSKE I DANSKE

STOCKHOLM, 8. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Egipatski teretni brod dug 200metara nasukao se u utorak u tjesnacu Oresund koji razdvaja Dansku odŠvedske, objavili su mediji.
STOCKHOLM, 8. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Egipatski teretni brod dug 200 metara nasukao se u utorak u tjesnacu Oresund koji razdvaja Dansku od Švedske, objavili su mediji.

Brod s oko sedam tisuća tona potaše (kalijev karbonat koji služi kao gnojivo) nasukao se u ponedjeljak, a prije nego što ga počnu odsukavati dio tereta treba preseliti na druge brodove, rekao je glasnogovornik švedske obalne straže Joakim Hakansson za švedsku novinsku agenciju TT. Prema njegovim riječima, pripreme za to potrajat će neko vrijeme.

Nesreća se pripisuje navigacijskoj pogrešci. Kapetan je možda dubinu u švedskim kartama interpretirao kao hvate (183 cm) a ne kao metre, rekao je Hakinsson. Nijedan od 39 članova posade nije ozlijeđen, a ni trup broda nije probijen.

Tjesnac Oresund spaja Baltičko sa Sjevernim morem preko zaljeva Kattegat i jedan je od najprometnijih vodenih putova na svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙