FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKIJANJE: JOSEF STROBL ĆE NASTUPATI ZA SLOVENIJU

LJUBLJANA, 7. lipnja (Hina/Reuters) - Poznati austrijski skijaš alpinacJosef Strobl (30) mogao bi sljedeće sezone nastupati pod zastavomSlovenije.
LJUBLJANA, 7. lipnja (Hina/Reuters) - Poznati austrijski skijaš alpinac Josef Strobl (30) mogao bi sljedeće sezone nastupati pod zastavom Slovenije.

Slovenski skijaški savez (SZS) podnio je zahtjev Međunarodnom skijaškom savezu (FIS) o registriranju Strobla za Sloveniju.

"Obostrana je želja da ovaj naš zahtjev bude prihvaćen", izjavio je direktor slovenske alpske reprezentacije Klemen Bergant.

Strobl je izrazio želju za napuštanjem austrijske reprezentacije zbog toga što u tako jakoj konkurenciji kakva vlada u spustaškoj vrsti nije dobivao dovoljno prilika za utrke.

Iz Austrijskog skijaškog saveza objavili su kako neće stvarati probleme Stroblu u nastojanju da promijeni reprezentaciju.

Strobl je podnio zahtjev za dobijanje slovenskog državljanstva, te ukoliko sve prođe u redu mogao bi dobiti slovensku licencu u studenome ove godine.

"Naš osnovni motiv prilikom dovođenja Pepija je da pomogne našim mladim skijašima tijekom treninga. Oni mogu mnogo toga naučiti od ovako iskusnog skijaša. A ukoliko će ostvarivati dobre rezultate u Svjetskom kupu, tim bolje", rekao je Bregant.

Strobl je u dosadašnjoj karijeri ostvario sedam pobjeda u Svjetskom kupu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙