FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 6. lipnja

ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događajaza nedjelju, 6. lipnja
ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za nedjelju, 6. lipnja

ZAGREB - Otvorenje IX. Međimurskog prošćenja - pučke svečanosti s tradicijom starijom od stotinu godina, te turističke i kulturno zabavne priredbe. Prošćenje je organiziralo Zavičajno društva "Međimurje", pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Međimurske županije, gradova Zagreba, Čakovca i Preloga te općine Kotoriba i turističke zajednice Međimurske županije, a otvorit će ga zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić (Trg Francuske republike u 13 sati). Očekuje se i dolazak hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića (oko 18,30 sati).

Uz bogatu ponudu hrane i pića, posjetitelji će moći uživati u izložbi starih zanata i radova likovne kolonije međimurskih umjetnika.

OSIJEK - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić na prigodnoj svečanosti zatvorit će 4. državno natjecanje vatrogasaca i 6. državno natjecanje vatrogasne mladeži, koja su se ove godine održavala od 4. do 6 lipnja u Osijeku i Đakovu (Stadion Gradskog vrta u Osijeku, u 10 sati).

RIJEKA - Otvaranje Međunarodnog lutkarskog festivala u sklopu 19. svjetskog kongresa UNIMA-e, međunarodne organizacije lutkara. Kako je najavljeno, sudionike će pozdraviti pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan i predsjednica UNIMA Margaret Niculescu, (dvorana Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, u 20,30 sati sati). Prije otvorenja festivala u Galeriji "Kortil", u sklopu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, otvorit će se izložba "Hrvatsko lutkarstvo - od umijeća do znanosti" autora Abdulaha Seferovića (20 sati).

ZAGREB - Prvo prikazivanje dokumentarnog filma "Slavenska nostra" Jakova Sedlara i promocija knjige "Slavenska" Maje Đurinivić i Zvonimira Potkovca u izdanju naklade MD o velikoj baletnoj umjetnici Miji Čorak Slavenskoj, (Hrvatsko narodno kazalište, Trg maršala Tita u 20,30 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne/navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙