FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 5. lipnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat
ZAGREB, 5. lipnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 21 sat

ŽUPANJA - Hrvatska stranka prava (HSP) upozorava Vladu da je za približavanje Europskoj uniji odabrala pogrešnu strategiju koja bi mogla ugroziti dostojanstvo i ponos hrvatske države te štetiti njezinim gospodarskim interesima, ocijenio je danas u Županji na konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Ante Đapić. On je ponovio da se HSP protivi odgođenoj primjeni ribolovno-ekološke zone, te je zamjerio Vladi "što je popustila pod političkim pritiscima Slovenije i Italije.

ZAGREB - Središnji odbor Liberalne stranke (LS) na današnjoj sjednici jednoglasno je prihvatio zaključak da podupire zajednički izlaz na lokalne izbore s Librom i HNS-om, te da je ta stranka otvorena i za suradnju s drugim stankama liberalne orijentacije. U drugoj točki prihvaćenog zaključka Središnji odbor Liberalne stranke podupire izjavu o programsko-političkoj suradnji LS-a i LIBRE, ističe se u priopćenju LS-a.

OSIJEK - Na današnjoj redovitoj sjednici osječkoga HDZ-a Ivan Vekić jednoglasno je s 24 glasa isključen iz stranke zbog, kako je rekao predsjednik tog ogranka Vladimir Šišljagić, neargumentiranih medijskih napada na stranku i stranačke čelnike poslije odluke Nacionalnog vijeća HDZ-a da mu se suspendiraju stranačka prava zbog nanošenja štete ugledu stranke. Ivan Vekić bio je ratni ministar obrane, a sada je u Osijeku gradski vijećnik iz redova HDZ-a.

DUBROVNIK - U sklopu obilježavanja svjetskog Dana okoliša u Dubrovniku je danas održano niz programa pod motom: "Novo lice grada - slušaj kako more diše". Uz ostalo, organizirano je čišćenje podmorja kod hotela "Argentina", otoka Lokruma i u uvali Lapad, a ispred crkve sv. Vlaha svoje programe predstavile su brojne ekološke udruge. Na području grada Dubrovnika podignute su i tri plave zastave - i to na plaži hotela Dubrovnik President, na plaži hotela "Neptun" te, po šesti put, u ACI marini Dubrovnik, gdje je održana prigodna svečanosti.

STARI MIKANOVCI - Obilježavajući 705. obljetnicu smrti sv. Klare Asiške, osječko područno bratstvo franjevačkoga svjetovnog reda sv. Antuna Padovanskog organiziralo je danas Treće područno hodočašće u župnu crkvu sv. Klare u Starim Mikanovcima na vinkovačkom području. Svečanu koncelebriranu misu predvodio je biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić, a zatim je oko 200 hodočasnika pohodilo i crkve u Novim Mikanovcima, u Ivankovu i u Vinkovcima.

TROGIR - U Brodogradilištu "Trogir" u Trogiru danas je uz prigodnu svečanost porinut u more i kršten tanker za kemikalije i naftne prerađevine nosivosti 47.500 tona, vrijedan 30 milijuna dolara, koji je izgrađen za švedskog brodovlasnika "Laurin" i njegovu tvrtku na Islandu "Dionysos". Riječ je o posljednjem iz serije od šest istih tankera izgrađenih za švedskog brodovlasnika. Porinuću tankera kumovala je supruga švedskog brodovlasnika Agneta Laurin, koja je tom prigodom Trogiru darovala ambulantno vozilo vrijedno 38.000 dolara.

ZAGREB - Najboljim izlagačima na 39. međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraartu danas su uručene nagrade. Za vanjski izložbeni prostor u kategoriji vlastite proizvodnje Zlatni stručak dobio je talijanski izlagač "Vivai Giorgio Tesi" s.s., Srebrni zagrebački "Zrinjevac" d.o.o., a Brončani stručak slovenska "Florina". U kategoriji kreativnog izraza u oblikovanju također vanjskog prostora Zlatni stručak dobile su Hrvatske šume, Srebrni "Zrinjevac" d.o.o., a Brončani zagrebačka "Hortikultura" d.d. Dodijeljene su i druge nagrade za više različitih kategorija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙