FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREOPTIMISTIČNE PROCJENE DOLAZAKA GOSTIJU NA JUG PORTUGALA U LIPNJU

LISABON, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europsko nogometno prvenstvo nijeizazvalo 'boom' rezervacija za portugalsku južnu obalu Algarve, jednuod najvećih europskih turističkih destinacija, kazali su portugalskituristički djelatnici.
LISABON, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Europsko nogometno prvenstvo nije izazvalo 'boom' rezervacija za portugalsku južnu obalu Algarve, jednu od najvećih europskih turističkih destinacija, kazali su portugalski turistički djelatnici.

"Euro 2004. nije donio značajno povećanje potražnje za Algarvom", izjavio je predsjednik Algarve Hotel and Tourism Businesses, Eliderico Viegas. "Vlada je bila previše optimistična. Predvidjela je da će sve biti puno, što nije slučaj, i moguće obeshrabrila neke ljude da dođu", dodao je.

Rezervacije u hotelima i turističkim ljetovalištima u Algarvi, popularnom odredištu britanskih i njemačkih gostiju, slične su onima lani unatoč nogometnom prvenstvu koje se održava od 12. lipnja do 4. srpnja, kazao je Viegas.

Na novootvorenom stadionu u Algarvi, posebno izgrađenom za to prvenstvo, bit će održane tri od ukupno 31 finalne nogometne utakmice, a četiri tima, iz Rusije, Danske, Njemačke i Nizozemske, imaju u toj provinciji svoje kampove za treniranje.

Hotelijeri su se nadali da će ti kampovi privući obožavatelje iz tih zemalja u Algarvu. Lokalne vlasti u tom području mnogo su uložile u organizaciju koncerata, uličnih kazališta i ostalu zabavu, kao i velike ekrane na kojima se mogu na otvorenom pratiti utakmice.

Rezervacije Rusa posebno su slabe. Portugalska vlada očekivala je nekih 50.000 Rusa, a dosad je svoj dolazak najavilo svega 8.000. Turoperatori za slab odaziv krive lošu promociju u Rusiji.

Za ukupno mali broj rezervacija, pak, krive visoke cijene hotelskog smještaja i nedostatak čarter letova u Algarvu. Cijene u hotelima u prosjeku su 25 posto više za trajanja nogometnog prvenstva u usporedbi s istim razdobljem lani. Istodobno, nema niti jednog organiziranog čarter leta u Faro, glavni grad te provincije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙