FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEL PONTE TVRDI DA JE GOTOVINA U HRVATSKOJ

SARAJEVO, 3. lipnja 2004. (Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnogkaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte je, uočidolaska u Zagreb, ponovo ustvrdila kako vjeruje da se odbjegli haaškioptuženik Ante Gotovina krije u Hrvatskoj.
SARAJEVO, 3. lipnja 2004. (Hina) - Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carla del Ponte je, uoči dolaska u Zagreb, ponovo ustvrdila kako vjeruje da se odbjegli haaški optuženik Ante Gotovina krije u Hrvatskoj.

"Moje posljednje informacije govore da je Gotovina u Hrvatskoj. Nemam nove informacije u vezi s tim slučajem", izjavila je Del Ponte u intervjuu što ga je u četvrtak objavio sarajevski "Dnevni avaz".

Glavna haaška tužiteljica, koja je protekla tri dana boravila u Bosni i Hercegovini također je kazala kako vjeruje da je Radovan Karadžić u ovome trenutku negdje na području Republike Srpske iako povremeno prelazi i na teritorij Srbije.

Ustvrdila je da među vladom Republike Srpske i dalje ima ljudi koji aktivno pomažu Karadžiću ili ga simpatiziraju.

Drugi najtraženiji haaški bjegunac Ratko Mladić, prema tvrdnjama Del Ponte, i dalje je u Srbiji.

Del Ponte je izjavila kako je iznenađena informacijama Vojislava Koštunice da Mladić nije u Srbiji.

"Moje posljednje informacije govore da on jeste u Srbiji i da je viđen u shoppingu. Ne znam odakla informacije premijeru Koštunici i voljela bih vidjeti što on ima jer ako Mladić nije u srbiji, premijer Koštunica onda zna gdje je", kazala je Del Ponte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙