FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 3. lipnja

ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 3. lipnja.
ZAGREB, 3. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 3. lipnja.

ZAGREB - Europska konferencija civilnog zrakoplovstva (ECAC), Europsko udruženje zračnih prijevoznika (AEA) i Europsko udruženje zračnih luka (ACI-Europe) organizatori su dvodnevne međunarodna "Konferencija o zračnom prometu u Jugoistočnoj Europi", koja je okupila predstavnike ministarstava, državnih institucija, međunarodnih organizacija iz zračnog prometa te niza zračnih prijevoznika i zračnih luka iz 13 zemalja. Završni dan konferencije posvećen je procjeni smjera razvoja zračnog prometa u regiji jugoistočne Europe u narednih deset godina. Po završetku skupa održat će se konferencija za novinare. (12,30 sati, Hotel Opera, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - U cilju unapređenja tehnološke i poslovne suradnje Hrvatske i Austrije na području zaštite okoliša, Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko-austrijska trgovinska komora organiziraju "Hrvatsko-štajersku burzu o zaštiti okoliša", pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Nakon uvodnog dijela tog događaja održat će se individualni poslovni razgovori tridesetak štajerskih te osamdesetak hrvatskih tvrtki, obrtnika i institucija. (9,30 sati, Vijećnica, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Prvoj generaciji polaznika Programa edukacije i razvoja mladih zaposlenika Lure SMART, nakon trogodišnje edukacije biti će dodijeljene diplome. (10,00 sati, Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10)

ZAGREB - Ukupna industrijska proizvodnja u Zagrebu u travnju ove godine bila je 7,1 posto veća u usporedbi s lanjskim travnjem, dok je u odnosu na prethodni mjesec smanjena za 9,6 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. U prva četiri ovogodišnja mjeseca, od siječnja do kraja travnja, zagrebačka je industrijska proizvodnja bila 8 posto veća nego u istom lanjskom razdoblju. Od početka ove godin do kraja travnja proizvodnost rada zagrebačke industrije povećana je za 9,9 posto. Broj zaposlenih u zagrebačkoj industriji, pak, u travnju je bio manji za 1 posto nego u travnju prošle godine, dok se u prva četiri mjeseca ove godine prema istom razdoblju lani bilježi 1,7 postotno smanjenje broja zaposlenih u industriji u Zagrebu.

ZAGREB - Prosječna mjesečna neto plaća po satu rada zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 22,05 kuna, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na veljaču to je manje za 9,4 posto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 2,6 posto. Pritom treba imati u vidu da je u ožujku bilo 185 plaćenih sati, što je za 13,5 posto više nego u prethodnom mjesecu. Najveći broj plaćenih sati je u ožujku bio je u djelatnosti vodeni prijevoz (200 sati), a najmanji obrazovanju (172).

ZAGREB - Nastavak trenda intenzivne ugradnje klimatizacijskih uređaja u kombinaciji s drugim vidovima povećanja potrošnje struje u narednim bi godinama mogao utjecati na sigurnost opskrbe električnom energijom u Hrvatskoj ako se istodobno ne poveća proizvodnja struje, upozoravaju domaći energetski stručnjaci. Procjenjuje se da oko 4 posto kupaca struje ili 80 tisuća domaćinstava i poslovnih prostora ima klimu, a prognoze govore da će u idućem petogodišnjem razdoblju klima uređaje imati 20 posto kupaca, ili njih 400 tisuća. To će na godišnjoj razini značiti povećanje potrošnje za 550 milijuna kWh. Stručnjaci istodobno zaključuju da je Hrvatskoj prijeko potrebno novih 500 megavata instalirane snage,

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙