FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKUPINA KANADSKIH HRVATA NA PUTU PO HRVATSKOJ I BIH

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Skupina kanadskih Hrvata uorganizaciji Hrvatske matice iseljenika na turneji je po Hrvatskoj iBiH, koja će završiti 4. lipnja razgledanjem Varaždina i hodočašćemMajci Božjoj Bistričkoj.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Skupina kanadskih Hrvata u organizaciji Hrvatske matice iseljenika na turneji je po Hrvatskoj i BiH, koja će završiti 4. lipnja razgledanjem Varaždina i hodočašćem Majci Božjoj Bistričkoj.

Kanadske Hrvate danas je primio zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Domagoj Ante Petrić, koji je istaknuo kako je kulturni turizam vrlo učinkovit most suradnje između domovine i iseljeništva, te poželio da njihova djeca i unuci također s radošću posjećuju svoje domovine - Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Istodobno skupinu kanadskih Hrvata danas je primio vojni biskup Juraj Jezerinac, koji je i sam bio misionar u hrvatskim katoličkim misijama u Americi.

U Kanadi živi više od 80.000 Hrvata i građana hrvatskog podrijetla te djeluje 28 hrvatskih župa i misija u kojima se mise služe na hrvatskom i engleskom jeziku.

Tom turnejom, kako ističu u Hrvatskoj matici iseljenika, počeli su Matičini ljetni programi koji će u pedesetak različitih projekata tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u unutrašnjoj i primorskoj Hrvatskoj prihvatiti u škole hrvatskoga jezika i kulture te na festivale oko 2000 mladića i djevojaka hrvatskoga podrijetla iz dvadesetak zemalja.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙