FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: DETROIT NAKON 14 GODINA U FINALU

DETROIT, 2. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Košarkaši Detroit Pistonsaplasirali su se u veliko finale NBA lige nakon što su u šestojutakmici finala Istoka na svom parketu svladali Indiana Pacerse 69:65i tako se ukupnim rezultatom 4:2 plasirali u finale, gdje ih čekaju LALakersi.
DETROIT, 2. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Košarkaši Detroit Pistonsa plasirali su se u veliko finale NBA lige nakon što su u šestoj utakmici finala Istoka na svom parketu svladali Indiana Pacerse 69:65 i tako se ukupnim rezultatom 4:2 plasirali u finale, gdje ih čekaju LA Lakersi.

Nakon 14 godina Pistonsi su u finalu, a najzaslužnija za taj uspjeh je, naravno, obrana, s kojom su i došli tako daleko, ali i Richard Hamilton (21), koji je u ključnim trenucima bio miran sa linije slobodnih bacanja. Ben Wallace je dodao 12 poena i 16 skokova, a Rasheed Wallace je imao po 11 poena i skokova za Detroit, koji je imao samo 33 posto šuta (27:82) naspram 36 posto (24:66) Indiane.

Jermaine O'Neal je sa 20 poena i 10 skokova bio daleko najbolji čovjek Indiane, Austin Croshere je dodao 12, a Ron Artest 11 poena. Pacersi su vodili većinu utakmice sve do namjernog prekršaja Artesta nad Hamiltonom četiri minute prije kraja kod rezultata 59:59. Hamilton je sa četiri uzastopna koša, uz dva Rasheeda Wallacea, poslije tog prekršaja podignuo rezultat na nedostižnih 67:61 na 46 sekundi prije kraja.

Prva utakmica finala igra se u Los Angelesu za dva dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙