FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNB: CERTIFIKATE DOBILO 14 PROGRAMA ZA MJENJAČE

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - HNB: CERTIFIKATE DOBILO 14 PROGRAMA ZAMJENJAČE
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - HNB: CERTIFIKATE DOBILO 14 PROGRAMA ZA MJENJAČE

HINA - Financijski servis

Hrvatska narodna banka donijela je odluku o izdavanju prvih 14 certifikata ponuđačima zaštićenih računalnih programa koje moraju koristiti sve ovlaštene mjenjačnice, izvijestili su danas iz HNB-a.

U Hrvatskoj je oko 1.300 ovlaštenih mjenjača s približno 2.500 mjenjačkih mjesta, koji su dužni zaštićene računalne programe primijeniti od 3. siječnja 2005.

Naime, prema novom Zakonu o deviznom poslovanju sve ovlaštene mjenjačnice u svom poslovanju moraju koristiti zaštićene računalne programe.

HNB je javnim pozivom prikupila 27 ponuda za izradu takvih rješenja, te donijela odluku o izdavanju prvih 14 certifikata ponuđačima, za čije su programe središnja banka i Porezna uprava Ministarstva financija ocijenili da udovoljavaju potrebama.

Certifikate su tako dobili Istra informatički inžinjering iz Pule, Micro World iz Sesveta, Milenij iz Čakovca, I.P.T. iz Zagreba, Tetrada iz Zadra, Casarum iz Umaga, Konto iz Požege, Računalne i srodne aktivnosti BASIS (vl. Mladen Domić) iz Zagreba, Limex iz Čakovca, Kron iz Zagreba, Kor iz Zagreba, Informatički obrt PC Shift (vl. Branko Adamović) iz Rijeke, "Sing" obrt za informatički inžinjering (vl. Stanko Vunić) iz Rijeke i ECSAT iz Splita.

Preostalih 13 ponuda još je u fazi testiranja, ističu iz HNB-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙