FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARGENTINA PREGOVARA S LONDONOM O PONOVNOM UVOĐENJU IZRAVNIH LETOVA ZA FALKLANDSKE OTOKE

BUENOS AIRES, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Argentina je počela novepregovore s Velikom Britanijom oko odobrenja izravnih letova zaFalklandske otoke iz Buenos Airesa koje bi osiguravala nova javnatvrtka Lineas Aereas Federales SA (LAFSA), doznaje se u ponedjeljak izslužbenog izvora.
BUENOS AIRES, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Argentina je počela nove pregovore s Velikom Britanijom oko odobrenja izravnih letova za Falklandske otoke iz Buenos Airesa koje bi osiguravala nova javna tvrtka Lineas Aereas Federales SA (LAFSA), doznaje se u ponedjeljak iz službenog izvora.

"Argentinsko ministarstvo vanjskih poslova poduzelo je neke korake prema britanskoj vladi kako bi dobilo odobrenje da uvede zrakoplovnu liniju iz luke Jorge Newberry (u Buenos Airesu) na Falklandske otoke", kazao je za AFP državni tajnik za promet Ricardo Jaime.

Argentinska vlada želi da na tom pravcu leti LAFSA, javna tvrtka koja je utemeljena lani nakon stečaja dvaju privatnih prijevoznika. Uredba kojom se LAFSA-i daje odobrenje da leti na toj liniji objavljeno je u nedjelju u argentinskome službenom listu.

Nakon argentinske invazije na Falkland i kratkog rata s Velikom Britanijom nakon toga, 1982., nijedna argentinska kompanija ne leti na to osamljeno otočje u južnom Atlantiku s tri tisuće stanovnika.

Jedinu redovitu vezu između arhipelaga i latinoameričkog kontinenta jednom mjesečno osigurava čileanska kompanije LAN.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙