FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - SPORT U 21.00 SATI

ZAGREB, 31. svibnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00sati:
ZAGREB, 31. svibnja (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Reprezentativnom izložbom fotografija Radiše Mladenovića večeras je u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu obilježena 40. obljetnica odigravanja košarkaške utakmice između Hrvatske i NBA All Stars Teama odigrane 1964. na zagrebačkoj Šalati. Pored originalnih fotografija doajena naše sportske fotografije Radiše Mladenovića o povjesnoj utakmici, koju su američki profesionalci dobili sa 93:71, govorili su kapetan naše momčadi Giuseppe Pino Gierga i njegov suigrač Mirko Novosel. Gierga je ponosno izjavio da je je poraz od "samo" 22 koša bila najmanja razlika s kojom su američki košarkaši pobjeđivali suparnike na toj turneji. "Uostalom u finalu košarkaškog turnira na olimpijskim igram u Barceloni, kada se sastao naš i američki Dream Team Amerikanci su pobijedili sa 117:75", zakjučio je Gierga. Izložba s fotografijama Radiše Mladenovića o utakmici istih protivnika održat će se i u Karlovcu, gdje je također prije 40 godina odigrana utakmica istih protivnika na legenadrnom Šancu.

LONDON - Kao što se i očekivalo menadžer engleskog nogometnog premierligaša Chelsea, Talijan Claudio Ranieri dobio je otkaz. Premda je londonska momčad ove sezone osvojila drugo mjesto u Premiershipu i premda je izborila plasman u polufinale Lige prvaka, vlasnik "Bluesa", ruski tajkun Roman Abramović nije bio zadovoljan. "Želimo se zahvaliti Ranieriu na sjajnom poslu koji je ostvario u našem klubu, no vrijeme je za promjene," poručili su sa Stamford Bridgea. Ranieri je imao ugovor do 2007. godine, no Abramoviću neće biti problem isplatiti trenera s obzirom da je samo na pojačanja prošle sezone potrošio skoro 200 milijuna dolara. Po svemu sudeći momčad Chelsea od iduće sezone vodit će Portugalac Jose Mourinho, koji je s Portom osvojio europski i portugalski naslov.

LONDON - Jednu od posljednjih provjera uoči početka Europskog prvenstva, utakmicu protiv Japana reprezentacija Engleske započet će u najjačem sastavu. "Nema više isprobavanja. Protiv Japana krećemo s našim najjačim sastavom," kazao je izbornik Gordog Albiona, Sven-Goran Eriksson, ali nije želio otkriti početnu jedanaestoricu. "Pričekajte još jedan dan," dodao je Šveđanin. Englezi će utakmicu protiv Japana igrati u utorak u Manchesteru, a u subotu protiv Islanda.

RIO DE JANEIRO - Jedan od najboljih brazilskih nogometaša, Barcelonin "mozak" Ronaldinho, neće zaigrati za Brazil protiv Argentine u susretu južnoameričke kvalifikacijske lige za SP 2006. Zbog bolova u preponama Ronaldinho je otkazao nastup, a brazilski izbornik Carlos Albero Parreira odlučio ga je zamijeniti Luisom Fabianom. Izostanak Ronaldinha veliki je gubitak za Brazil jer je ovaj sjajni igrač bio u velikoj formi. Parreira se, međutim, nada da će Luis Fabiano uspješno zamijeniti Ronaldinha. Luis Fabiano je postigao dva pogotka na prijateljskoj utakmici s Mađarskom (4:1), koja je u travnju odigrana u sklopu brazilskih priprema za susrete južnoameričke kvalifikacijske lige za SP. Riječ je o vrlo eksplozivnom napadaču i izvrsnom strijelcu, a jedina mu je mana što u žaru borbe zna pretjerati s oštrinom zbog čega je tijekom prvenstvene sezone dobio četiri crvena kartona igrajući za svoj klub.

VADUZ - Momčad Xamax Neuchatela i iduće sezone igrat će u elitnom razredu švicarskog nogometa. U dodatnim kvalifikacijama za popunu prve lige Xamax je u dvije utakmice bio bolji od Vaduza, drugoplasirane momčadi druge lige. U prvom dvoboju Xamax je pred svojim navijačima slavio 2:0, dok je u uzvratu izgubio 1:2, te ukupnim rezultatom 3:2 sačuvao prvoligaški status.

Plasman u prvu ligu osigurao je i Schaffhausen kao prvak druge lige, dok je prvu ligu napustio Will.

PARIZ - Rezultati susreta četvrtog kola teniskog Grand Slam turnira, Roland Garrosa:

David Nalbandian (Arg/N.8) - Marat Safin (Rus/N.20) 7-5, 6-4, 6-7 (5), 6-3, Lleyton Hewitt (Aus/N.12) - Xavier Malisse (Bel) 7-5, 6-2, 7-6 (6), Gustavo Kuerten (Bra/N.28) - Feliciano Lopez (Špa/N.23) 6-3, 7-5, 6-4, Gaston Gaudio (Arg) - Igor Andreev (Rus) 6-4, 7-5, 6-3

BASEL - U taboru prvog hrvatskog protivnika na Europskom prvenstvu u Portugalu vlada velika zabrinutost nakon što su se dvojica švicarskih reprezentativaca ozlijedila istog dana. Napadač Stuttgarta, Marco Streller je slomio nogu nakon sudara s Marcom Zwyssigom, dok je Leonard Thurre ozlijedio mišić desne noge. "Toga sam se i najviše bojao. Ostao sam bez dvojice važnih igrača, samo se nadam da više neće biti ozljeda," kazao je švicarski izbornik Koebi Kuhn. Konačnu listu 23 reprezentativca koja će putovati u Portugal, Kuhn će obznaniti nakon utakmice s Njemačkom, što će se u srijedu igrati u Baselu.

MADRID - Cesar Ferrando, dosadašnji trener Albacetea, preuzet će Atletico Madrid, potvrđeno je u ponedjeljak u madridskom klubu. "Nema sumnje da će biti dobar trener. U Albaceteu je odradio odličan posao, ambiciozan je i uvjeren sam da će postati jedan od vodećih trenera u Španjolskoj", izjavio je sportski direktor Atletica Toni Munoz. Ferrando bi trebao zamijeniti Gregorija Manzana koji nije uspio osigurati plasman u Kup Uefe. Također, istekao mu je jednogodišnji ugovor s Atleticom. Ferranda, koji je trenersku karijeru počeo u trećeligašu Gandiju, mediji hvale zbog toga što je slabašni Albacete uveo u prvu ligu i uspio ga zadržati u Primeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙