FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZLOŽBA RADIŠE MLADENOVIĆA O UTAKMICI HRVATSKA - NBA ALL STARS 1964.

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Reprezentativnom izložbomfotografija Radiše Mladenovića večeras je u Studentskom centruSveučilišta u Zagrebu obilježena 40. obljetnica odigravanja košarkaškeutakmice između Hrvatske i NBA All Stars Teama odigrane 1964. nazagrebačkoj Šalati.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Reprezentativnom izložbom fotografija Radiše Mladenovića večeras je u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu obilježena 40. obljetnica odigravanja košarkaške utakmice između Hrvatske i NBA All Stars Teama odigrane 1964. na zagrebačkoj Šalati.

Pored originalnih fotografija doajena naše sportske fotografije Radiše Mladenovića o povjesnoj utakmici, koju su američki profesionalci dobili sa 93:71, govorili su kapetan naše momčadi Giuseppe Pino Gierga i njegov suigrač Mirko Novosel. Gierga je ponosno izjavio da je je poraz od "samo" 22 koša bila najmanja razlika s kojom su američki košarkaši pobjeđivali suparnike na toj turneji. "Uostalom u finalu košarkaškog turnira na olimpijskim igram u Barceloni, kada se sastao naš i američki Dream Team Amerikanci su pobijedili sa 117:75", zakjučio je Gierga.

Mirko Novosel je naglasio da ova izložba mora biti poticaj da se hrvatska košarka vrati na stare putove slave, jer po njemu nikada nismo imali više košarkaških talaenata nego danas. "Nakon što se nismo uspjeli plasirati na OI u Sydneyu nećemo vidjeti na Ateni, a samo o našem radu ovisi hoćemo li se plasirati na olimpijske igre u Pekingu 2008", rekao je Novosel.

Izložba s fotografijama Radiše Mladenovića o utakmici istih protivnika održat će se i u Karlovcu, gdje je također prije 40 godina odigrana utakmica istih protivnika na legenadrnom Šancu.

Jedan od glavnih inicijatora izložbe ugledni košarkaški novinar Jovan Kosijer posebno je zahvalio Zboru sportskih novinara koji su organizirali izložbu i koji će sutra, u utorak 1. lipnja, u Novinarskom domu s početkom u 13 sati organizirati i ogrugli stol s temom "Hoće li hrvatska košarka biti u Pekingu 2008. godine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙