FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 31. SVIBNJA

ZAGREB, 30. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 31. svibnja.
ZAGREB, 30. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 31. svibnja.

ZAGREB - Državni zavod za statistiku objavit će na konferenciji za novinare mjesečne statističke pokazatelje gospodarskih kretanja (11,00 sati, Branimirova 19 - 21).

ZAGREB - Atlantic grupa predstavit će na konferenciji za novinare novu Upravu, novi ustroj kompanije te planove za predstojeće razdoblje (11,00 sati, Turinina 3).

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će otvorene ponude za kupnju dioničkih paketa Hotela Srebreno i Hotela Lapad iz Dubrovnika, HTT Picok iz Đurđevca, te za apartmansko naselje Apartmani Medena iz Segeta Donjeg (kod Trogira). Natječaj za te dioničke pakete objavljen je 2. travnja, a prvobitni rok za prikupljanje ponuda do 17. svibnja produljen je, kako su naveli u HFP-u, zbog velikog interesa, do 14 sati 31. svibnja. Iako se u HFP-u na kraju prošlog tjedna nije moglo saznati koliko je točno otkupljenih ponudbenih dokumentacija, niti koliko je ponuda do tada stiglo, naznačeno je samo da je najveće zanimanje pokazano za Hotele Srebreno i Hotel Lapad. Na natječaju je oglašena prodaja 66,28 posto dionica Hotela Srebreno, u ratu potpuno devastiranog, a početna cijena je 10 milijuna kuna. Početna cijena za ponuđenih 80,31 posto dionica Hotela Lapad je 11,05 milijuna kuna, za 63,93 posto dionica HTT Picok 3,59 milijuna kuna, dok se za 84,40 posto dionica Apartmanskog naselja Apartmani Medena traži 193,78 milijuna kuna (HFP, 14 sati).

ZAGREB - Središnji državni proračun u prva je dva ovogodišnja mjeseca ostvario ukupne prihode u iznosu 10,79 milijardi kuna, dok su rashodi iznosili 12,15 milijardi kuna, pa je ukupni deficit iznosio 1,36 milijardi kuna, podatci su Ministarstva financija. Podatke o proračunskom deficitu u prva dva mjeseca ove godine karakterizira smanjenje u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Tako je ukupni deficit u iznosu 1,36 milijardi kuna za 16,5 posto manji u odnosu na prošlu godinu, tekući je deficit (tekući prihodi umanjeni za tekuće rashode) središnje države iznosio 1,05 milijardi kuna što je 23,2 posto manje. Cjelokupni iznos ukupnog deficita središnje države financiran je na domaćem tržištu i to najvećim dijelom putem povlačenja državnih depozita, navode analitičari Ministarstva financija u najnovijem mjesečnom statističkom prikazu.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama Republike Hrvatske za ožujak ove godine iznosila je 4.153 kune, što pokazuje nominalni rast za 150 kuna ili za 3,8 posto, a realni za 3,7 posto u odnosu na veljaču. Za razdoblje od siječnja do ožujka 2004. prosječna mjesečna isplaćena neto plaća iznosila je pak 4.076 kuna, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na isto razdoblje 2003. to je nominalno više za 6,1 posto ili za 235 kuna, dok je realni rast iznosio 4,3 posto. Istodobno, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za ožujak ove u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 8 posto (ili za 307 kuna), a realno za 6,5 posto.

RIJEKA - Konferencija za novinare predstavnika Multimedijalnog centra koji je jedan od pokretača projekta "Goli otok - novi hrvatski turizam". Tema konferencije je odluka Ministarstva poljoprivrede i šumarstva kojom je na prostorima Golog otoka i otoka Svetog Grgura izdana koncesija lovačkom društvu "Kuna" iz Lopara.(Klub Palach, 12,30 sati)

OPATIJA - Sastanak o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Opatiji bit će održan uredu opatijskog gradonačelnika Ranka Vlatkovića u 11 sati. Na sastanak su pozvani predstavnici područnog Državnog inspektorata, opatijske Policijske postaje, hotelijera i obrtnika.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙