FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANSKI TRGOVAČKI SINDIKAT ZAPRIJETIO ŠTRAJKOM NA ZRAČNIM LUKAMA

LONDON, 29. svibnja 2004. (Reuters) - Britanski GMB trgovački sindikatzaprijetio je u petak da će ovog ljeta prouzročiti kaos na britanskimzračnim lukama sa nizom štrajkova zbog plaća, a kojim bi se mogli ipridružiti i drugi sindikati.
LONDON, 29. svibnja 2004. (Reuters) - Britanski GMB trgovački sindikat zaprijetio je u petak da će ovog ljeta prouzročiti kaos na britanskim zračnim lukama sa nizom štrajkova zbog plaća, a kojim bi se mogli i pridružiti i drugi sindikati.

Preko 80 posto od tisuću članova tog sindikata glasovanjem je odlučilo da se ide u štrajk, nakon što je odbijena ponuda o povećanju plaća za 2,5 posto od koncerna zemaljskih usluga Aviance, navodi se u izjavi sindikata.

Glasnogovornica sindikata Rose Conroy kazala je da će datumi štrajkanja, koji bi mogli pogoditi zračne luke Heathrow, Gatwick, Stansted, Manchester i Cardiff, biti objavljeni idući tjedan.

Ne vjerujem da će to biti jedna opći štrajk, već nešo poput jedna dam tamo, dva dana ovamo, kazala je Conroy, dodajući da će štrajkaške akcije biti koordinirane sa sindikatima Amicus i T&G, koji su također odbacili Avianceov prijedlog plaća.

Glasnogovornik T&G sindikata kazao je da je u tijeku glasovanje o tome hoće li se pridružiti štrajku.

Komercijalni direktor Aviancea Paul Craig nastojao je smanjiti trenutni rizik od štrajka među njihovim rukovateljima prtljagom, radnicima na rampama i činovničkom osoblju, kazavši da ako i glasuju za štrajk, to će dovesti do novog kruga pregovora. Bit će još razgovora oko te teme, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙