FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TV: U NEDJELJU SE NEĆE GLASATI O POVLAČENJU IZ GAZE

JERUZALEM, 28. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon vjerojatno neće u nedjelju tražiti od vlade da glasa o njegovuplanu povlačenja iz pojasa Gaze zbog mogućnosti da plan ne budeprihvaćen, izvijestila je izraelska državna televizija.
JERUZALEM, 28. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon vjerojatno neće u nedjelju tražiti od vlade da glasa o njegovu planu povlačenja iz pojasa Gaze zbog mogućnosti da plan ne bude prihvaćen, izvijestila je izraelska državna televizija.

Više ministara bliskih Sharonu u petak ga je pokušavalo nagovoriti da odustane od nedjeljnog glasanja, prema tom izvoru.

Jedan visoki dužnosnik naglasio je da će se "rasprava nastaviti sve do donošenja odluke", prenosi televizija.

Sharonov ured objavio je da će u nedjelju "raspravljati o planu postupnog povlačenja koji će predstaviti premijer", ne spomenuvši glasanje.

Šef vlade je u petak iznenadio odustajanjem od kompromisa evakuacije samo 3 do 21 naselja u pojasu Gaze, s čime se činilo da se pomirio.

Do petka navečer 23 člana vlade bila su podijeljena u dva podjednaka tabora, s jednim glasom prednosti za protivnike povlačenja.

U tom odmjeravanju snaga Sharon je suočen sa svojim glavnim protivnikom, ministrom financija Benjaminom Netanyahuom koji se u početku protivio planu povlačenja, a zatim ga je bez entuzijazma prihvatio, da bi ga nakon glasanja Likuda ponovno odbacio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙