FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJEN PROJEKT BUDUĆEGA PLESNOG CENTRA U BIVŠEM KINU "LICI"

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - U sklopu 21. tjedna suvremenogplesa danas je predstavljen projekt budućega Plesnog centra u bivšemkinu "Lici" u Zagrebu.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - U sklopu 21. tjedna suvremenog plesa danas je predstavljen projekt budućega Plesnog centra u bivšem kinu "Lici" u Zagrebu.

Prijedlog uređenja negdašnjeg kina i izgled novoga Plesnog centra osmislili su članovi zagrebačkog arhitektonskog studija 3LHD - Saša Begović, Marin Mikelić i Slaven Delalle.

Po riječima Saše Begovića, na projektu, koji je potaknuo Gradski ured za kulturu, radilo se gotovo godinu dana, a trenutačno je u postupku dobivanje građevne dozvole.

Centar će imati tri studija - jedan za 150 gledatelja i dva manja - a osim za ples i vježbanje sadržavat će prostore za "dnevni ritam".

Po Begovićevim riječima treba osmisliti i recepciju, videoteku, knjižnicu, medijateku, garderobu te popratne prostore. Zgrada u kojoj je bilo smješteno kino "Lika" stara je stotinjak godina, a po nacrtima novog Centra bit će zadržana u dosadašnjim gabaritima, rekao je Begović.

Troškovnik gradnje Plesnog centra koji bi trebao biti gotov za godinu dana još nije izrađen, dodao je.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙