FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČELNICI HVS-A U NEMOGUĆOJ MISIJI

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Čelnici Hrvatskog vaterpolskogsaveza otputovali su u Budimpeštu gdje će u neformalnim razgovorima sdužnosnicima Europske plivačke federacije (LEN) pokušati odgoditisuspenziju, zbog nemogućnosti plaćanje kazne od 100.000 eura, koju jeLEN-a izrekla zbog prošlodišnjeg navijačkog incidenta na finalu EP-a uKranju.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Čelnici Hrvatskog vaterpolskog saveza otputovali su u Budimpeštu gdje će u neformalnim razgovorima s dužnosnicima Europske plivačke federacije (LEN) pokušati odgoditi suspenziju, zbog nemogućnosti plaćanje kazne od 100.000 eura, koju je LEN-a izrekla zbog prošlodišnjeg navijačkog incidenta na finalu EP-a u Kranju.

U Budimpešti, gdje se danas i sutra održava Final Four Eurolige, nalaze se predsjednik HVS-a Nikola Grabić, tajnik Saveza Aleksandar Černi i predsjednik Stručne komisije Milivoj Bebić. No, njihove šanse da uspiju nagovoriti čelnike LEN-a na odgodu suspenzije su minorne, a to praktički znači da od 1. lipnja hrvatski klubovi, ali i seniorska reprezentacija kao i sve ostale mlađe selekcije, neće moći nastupiti ni na jednom natjecanju koje je pod nadležnošću LEN-e.

Posljednje upozorenje pred suspenziju LEN-a je poslala HVS-u prije gotovo mjesec dana, ali sevez nije mogao sam naći riješenje.

Budući da Savez nema tih novaca za pomoć se obratio Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO), a putem Ministarstva znanonosti, obrazovanja i sporta i hrvatskoj Vladi. Čelnici HOO-a više su puta isticali da ne mogu pomoći, a iz Ministarstva Hina je danas doznala da je Vlada odbila isplatiti novac, jer bi time "otvorila Pandorinu kutiju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙