FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUMUNJ I DVOJE MOLDAVACA SE OZLIJEDILI ŽILETIMA U JEŽEVU

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Dvojica Moldavaca i jedan Rumunjozlijedili su se jučer žiletima u Prihvatnom centru za strance uJeževu, no nakon pružanja liječničke pomoći svi su vraćeni u Centar,doznaje se danas u policiji.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Dvojica Moldavaca i jedan Rumunj ozlijedili su se jučer žiletima u Prihvatnom centru za strance u Ježevu, no nakon pružanja liječničke pomoći svi su vraćeni u Centar, doznaje se danas u policiji.

Sva tri stranca ozlijedila su se u vremenskom radoblju od tri sata, a kao razloge ozljeđivanja naveli su nezadovoljstvo rješavanjem njihovog statusa, kažu u policiji.

Prvi se oko 10,35 sati ozlijedio 24-godišnji rumunjski državljanin, koji si je žiletom iz jednokratnog brijaćeg aparata napravio sedam površinskih reznih rana na trbuhu, a potom je pred više štićenika Centra, prijetio da će se porezati po vratu. Policajac koji se nalazio na unutarnjem osiguranju srušio je rumunjskog državljanina, u namjeri da spriječi daljnje samoozljeđivanje, no u trenutku kada mu je htio napraviti tzv. ključ na laktu desne ruke, s leđa mu je prišao drugi Rumunj, primio ga oko pasa, odvukao od 24-godišnjaka i stao između njih.

Ozlijeđenom rumunjskom državljaninu liječničku je pomoć pružila liječnica koja se nalazila u Centru, dok je drugi Rumunj, koji je odvukao policajca priveden istražnom sucu, s kaznenom prijavom zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, kažu u policiji.

Na gotovo isti način, zarezavši se sedam puta žiletom po trbuhu, ozlijedio se i 34-godišnji Moldavac, oko 13,25 sati, a pola sata ranije jedan se njegov sunarodnjak ozlijedio žiletom po vratu.

U pratnji policijskih službenika Centra obojica državljana Moldavije prevezena su kolima HMP u Dom zdravlja u Dugom Selu, a nakon pružanja liječničke pomoći vraćeni su u Prihvatni centar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙